1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. TRT SPİKERİNDEN İLGİNÇ SAVUNMA
TRT SPİKERİNDEN İLGİNÇ SAVUNMA

TRT SPİKERİNDEN İLGİNÇ SAVUNMA

Yıllar boyunca, Kıbrıs'a küfretmişiz.' ifadelerini kullandı.

A+A-

TRT spikeri Anda Özmen, CHP haberinden sonra MHP ile ilgili habere geçerken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın MHP'ye yönelik küçümseme amaçlı söylediği 'yavru muhalefet' sözünü kullanarak "Evet, ana muhalefetten sonra yavru muhalefete geçelim" şeklinde anons yaptı.

Özmen'in bu sözü büyük tepki topladı. MHP'den konuyla ilgili sert açıklamalar yapılırken bir grup Ülkücü de TRT önünde protesto gösterisi yaptı. TRT 1 spikeri Anda Özmen olay sonrası ilk kez Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuştu. Özmen, kelimeyi bilinçli kullanmadığını ve hakaret amacıyla söylemediğini açıkladı.

Neden böyle bir ifade kullandınız?

Bir anda oldu. Asla kasıt yoktu. Söz adres sormuyormuş. Çalıştığım kurumu zan altında bırakmak istemem 10 yıldır bu işi yapıyorum. 2004'te başladım. İlk kez böyle bir şey yaşadım. Çok üzüldüm. Gerçekten asla bilinçli değildi. Bilinçli olsa böyle birşey yapar mıyım?Tabii ki yapmam. Kim yapar ki? O gün öyle bir şey yaşandı ama seçim arefesinde yaşanması çok kötü oldu, tekrar söylüyorum asla art niyetim yoktu. Devlet Bahçeli'nin haberiydi bir anda ağzımdan çıktı. Ben de anlamadım. CHP haberini verdik Reji son 5 sayıyordu. "Ana muhalefetten şimdide MHP'ye geçiyoruz" diyebilirdim ama haberi şimdi de "Yavru Muhalefete geçiyoruz" diye bağladım. Ben de anlamadım, nasıl böyle bir şey yaptığımı keşke olmasaydı. Canlı yayın kazası diyorum ben buna.

O söz neden acaba aklınıza yer etmiş? TRT içerisinde MHP'ye sürekli Yavru muhalefet mi denir?

Asla. 10 küsür senedir söylenen bir söz, ifade bu. Ben değil, herkes söylüyor. Benim ekranda kullanmam yanlış oldu. Ekran önünde değil ama ekran arkasında hep kullanırız bunu. Gazeteciler, köşe yazarları, siyasiler. MHP'yi seversin ya da sevmezsin ekran önünde bu söz doğru; kullanılmamalıydı. Ama bir anlık bir hata için bu kadar yaftalanma, küfür, tehdit hakaret... O kadarını hakettim mi inanın bilmiyorum.

Hangi partiye oy verdiğimi bilmeden, MHP'ye nasıl baktığımı bilmeden hemen vurmak da neyin nesi? Bu kadarı haksızlık değil mi? Ben bunca tepki ve hakareti haketmediğimi düşünüyorum. Yıllardır Kıbrıs'a "Yavru Vatan" dedik. Demek ki yıllar boyunca küfretmişiz. Ben bu kadar küfür hakaret karşısında hayrete düştüm. Doğru bir şey yaptım demiyorum ama bedeli bu kadar ağır olmamalıydı!

Bedel derken? Ekrandan alınmanızı mı kastediyorsunuz?

Asla... Ekran olmazsa olmazım değil. Ekran arkasında da yeri gelir çalışırım. Ama bu kadar ağır eleştirileri ve bir anda hedef haline getirilmeyi kastediyorum ben. Onca küfrü kim hak ediyor, kaldı ki ben ekranda MHP'ye küfür etmedim, hakaret etmedim...

Pişman mısın?

Pişmanım diyemem çünkü planlı yapmadım ki.. Bir anda ağzımdan kaçtı.. Kasıtlı olmayan bir şeyden neden pişman olayım? Bu sadece benim değil, herkesin başına gelebilir. Başka arkadaşlarımın da başına gelebilirdi. Herkes de öyle düşünüyor zaten, meslektaşlarım.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.