1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. TSM TOPLULUĞU TANGO KONSERİ
TSM TOPLULUĞU TANGO KONSERİ

TSM TOPLULUĞU TANGO KONSERİ

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,

A+A-

 

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu  “Tangolar” konseri verecek.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Şef İhsan Gürel yönetimindeki topluluk 2015 yılının ilk konserini tango konseri ile 10 Şubat’ta saat 20.00’de Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde verecek.

İki bölümden oluşacak olan konserin ilk bölümünde, Bayati, Nihavend, Hicaz, Suzidil ve Hüseyni makamlarının bilinen ve sevilen Türk Müziği eserleri, topluluk solistleri ve koro tarafından seslendirilecek. Birinci bölümde, Mustafa Şefik Özgen, Ayhan Çoköz, Sevilay Biranlı, Fatma Akbalıkçı, Zulal Ertüngü, İhsan Gürel ve Yusuf Nidai solist olarak sahne alacak.

İkinci bölümde ise, Necip Celal Andel, Kadri Cerrahoğlu, Fehmi Ege, Dursun Karaca, Kaptanzade Ali Rıza Bey ve Necdet Koyutürk gibi bestecilerin 9 eseri seslendirilecek.

Türkiye’den konuk olarak konsere katılacak olan ses sanatçısı Adnan Mungan, ikinci bölümde sahne alıp tangoları seslendirecek. Kanun sanatçısı Hacer Tısoğlu, konser boyunca sazlardaki yerini alıp topluluğa eşlik edecek.

Konser’in ikinci bölümünde, Girne Tango Kulübü Eğitmenleri Behiye Berktuğ ve Önder Egeli de tango dansları ile şarkılara eşlik edecek.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı açıklamada, Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun konsere büyük bir titizlikle hazırlandığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.