1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. T&T HAVALİMANI İŞLETMESİ’NİN HACİZ KARARI ARDINA AÇIKLAMASI
T&T HAVALİMANI İŞLETMESİ’NİN HACİZ KARARI ARDINA AÇIKLAMASI

T&T HAVALİMANI İŞLETMESİ’NİN HACİZ KARARI ARDINA AÇIKLAMASI

T&T Havalimanı İşletmesi, KKTC devletine 16 milyon TL KDV borcunu ödemediği gerekçesiyle şirketi’nin taşınır ve taşınmazları ile alacak ve haklarına haciz koyma kararının ardından açıklama yaptı:

A+A-

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, geçtiğimiz hafta Ercan Havalimanı’nın işletmesini yürüten T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’nin, tüm taşınır ve taşınmaz malları ile alacaklarına, KKTC devletine 16 milyon TL KDV borcunu ödemediği gerekçesiyle haciz koydu.  T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi bu kararın ardından geçtiğimiz gün açıklama yaptı.

Açıklamada, Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi ihalesi sonucu havalimanı işletmesinin kısmen şirketlerine devredildiği ve devir anında ödenen 100 milyon Euro’nun peşin devir bedelinin Katma Değer Vergisi’ne tabi olup olmadığı konusunun bir süreden beri Maliye Bakanlığı ile aralarında tartışma konusu olduğu hatırlatıldı. Tartışma konusunun mahkemeye intikal ettirildiği ifade edildi.

 

İstinaf henüz Yargıtay’a götürülmedi

Hukuk mahkemesinde verilen geçici ara emrinin kaldırılması nedeni ile Yargıtay’a müracaat edildiği ifade edilen açıklamada, henüz dosyalanan istinafın Yargıtay’da görüşülmediği belirtildi.

Ara emrinin kaldırılması üzerine şirketlerine Vergi Dairesi’nce gönderilen “Ödeme Emri”ne süresi içerisinde gerekçeleri ile birlikte itirazların yapıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

“İtirazımızı yaptık. İtirazımız Vergi Dairesi tarafından gerekçesiz veya tatmin edici gerekçe olmaksızın usule aykırı bir şekilde ret edilmiştir. Vergi dairesinin ‘ret’ kararından dolayı Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurmak için avukatlarımıza talimat verdik. Davamız hazır olup Pazartesi günü dosyalanacaktır. Ortada kesinleşmiş bir vergi borcu olmadığı halde alel acele icraya gidilmesi ve bunun basına hoş olmayacak şekilde duyurulması bizleri üzmüştür. Bu konu yargıda karara bağlanacak ve taraflar arasındaki ihtilaf sonuçlanacaktır. Bu aşamada kamuoyuna, şirketimiz aleyhine henüz kesinleşmiş vergi borcu olamadığını, şirketimizin ödemesi gerekli veya gerekecek her türlü vergisini miktarı ne olursa olsun ödeyebilecek güçte olduğunu bildiririz.”

KDV miktarının üç katı bankada duruyor

“Buradan belirtmek isteriz ki yatırımcı şirketimiz Taş Yapı KDV miktarının yaklaşık 3 katı kadarını Kıbrıs Halk Bankasında yatırım amaçlı tutmaktadır.  Yapılan bu hareketleri de siyasilere yakıştıramıyor ve bu hareketleri kınıyoruz. Asıl önemli noktanın ise Ercan Havalimanının bizlere halen tamamıyla devredilememesi olduğunu ve yeni terminal binasına halen bu yüzden başlayamadığımızın altını çizmek isteriz. Kıbrıs Türk Halkının ortak değeri ve prestij kapısı Ercan havalimanını için çalışmaya ve mücadeleye devam edeceğimizi belirtir, Yargıda görüşülecek konu hakkında daha uzun açıklamada bulunmanın doğru olmayacağı görüşündeyiz. Son sözü yargı verecektir.”

 

İlgili şirketlere haciz bildirimi yapılmıştı  

Bilindiği üzere, Lefkoşa Kaza Mahkemesi, geçen perşembe günü verdiği bir kararla, T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’nin taşınır ve taşınmazları ile alacak ve haklarına haciz koymuş ve şirket ile iş yapan tüm şirketlere “Haciz bildirisi” başlıklı bir mektup göndermişti.

Mektupta, “Eğer T&T Ercan Havaalanı işletmesine borcunuz varsa, bu borcu ödemeyin, bizim veznemize gelip yatırın, aksi takdirde, ileride sizden tahsil ederiz” şeklinde özetlenebilecek mesaj verilmişti.

T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd Genel Müdürü M. Serhat Özçelik ise KIBRIS’a açıklama yaparak, konu ile ilgili olarak avukatlarının mahkemeye müracaat için talimat verdiğini ve son kararı mahkemenin vereceğini, konunun hukukta çözüleceğini ifade etmişti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.