1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TTD :KÜÇÜK PARTİ HESAPLARINI AÇIKLAMA KONUSUNDA SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ
TTD :KÜÇÜK PARTİ HESAPLARINI AÇIKLAMA KONUSUNDA SÖZÜNÜ YERİNE  GETİRMEDİ

TTD :KÜÇÜK PARTİ HESAPLARINI AÇIKLAMA KONUSUNDA SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ

Temiz Toplum Derneği Küçük’ün parti hesaplarını açıklama konusunda söz verdiğini ancak sözünü yerine getirmediğini savundu

A+A-

Temiz Toplum Derneği (TTD), UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük’ün parti hesaplarının herkese açık olduğunu, kurultay sonrasında gelir-gider tablosunu kamuoyuna sunacağını söylediğini ancak sözünü yerine getirmediğini savundu ve bunun yasal bir gereklilik olduğunu ileri sürdü.

TTD, Anayasa Mahkemesi’ni  başta hükümet partisi olmak üzere tüm siyasi partileri denetlemeye de davet etti

TTD  tarafında yapılan yazılı açıklamada, “Siyasal Partiler Yasasının 51. maddesine göre  göre partilerin genel merkezleri, genel kongrelerine sundukları kesin hesap örneğini, genel kongrenin bu konuda aldığı kararın bir örneği ile birlikte ve genel kongrelerinin bitiminden itibaren en geç iki ay içinde,  Anayasa Mahkemesi olarak Yüksek Mahkeme Başkanlığına vermek zorundadırlar” denildi ve 52. maddeye göre ise Anayasa Mahkemesi’nin kesin hesapların alınmasından itibaren bir yıl içinde bu hesapları denetlediği, ilave bilgi ve belgeler isteyebileceği, evrak üzerinde inceleme yapabileceği, başsavcılık vasıtasıyla inceleme ve araştırma yapabileceği ve  bilir kişi görevlendirebileceği ifade edildi.

Siyasi Partiler Yasasının 68. Maddesine göre bu Yasanın 51’inci maddesi kurallarına kasten aykırı hareket eden bir parti sorumlusunun   beş bin Türk Lirası (veya karşılığı)‘na kadar para veya bir yılı aşmayan hapislik cezasına veya her ikisine çarptırılabileceği de kaydedilen açıklamada, aşağıdaki sorular soruldu:

“ UBP 24 Şubat 2013 tarihinde yapmış olduğu kurultayından en geç 2 ay sonra, sunması gereken hesaplarını Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na sundu mu?  Eğer sunmamışsa, sunmayı düşünüyor mu? Düşünüyorsa ne zaman? Sayın Başbakan, hem söz verdiniz hem de yasal yükümlülük altındasınız. Bunun farkında mısınız? Bu yükümlülüğünüzü yerine getirmediyseniz, hapislik cezası da dâhil, bir ceza ile karşı karşıya kalabileceğinizin farkında mısınız?”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.