1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİ KONFEDERASYONU’NDAN ÇAĞRI
TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİ KONFEDERASYONU’NDAN ÇAĞRI

TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİ KONFEDERASYONU’NDAN ÇAĞRI

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu, mobil iletişim ücretlerine yapılan zammın Rekabet Yasasına aykırı olduğunu savundu.

A+A-

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu, mobil iletişim ücretlerine yapılan zammın Rekabet Yasasına aykırı olduğunu savundu ve zamları protesto etmek için cep telefonlarıyla görüşmenin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Konfederasyon yetkilileri Niyazi’s Restoran’da cep telefonu ücretlerine yapılan zamlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından ise  Köşklüçiftlik’te Mehmet Akif Caddesi üzerinde “GSM Cep Telefonuna! Zamlara! Boykot” yazılı pankartla yürüyüş gerçekleştirdi.

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu Sözcüsü Hasan Yılmaz Işık, basın toplantısında yaptığı konuşmada, cep telefonu şirketlerinin eş zamanlı ve eş oranda yaptığı zammın rekabeti kısıtladığı gerekçesiyle Rekabet Yasasına aykırı olduğunu belirtti.

İki veya daha çok şirketin uyumlu bir şekilde zam yapmasının Rekabet Yasasıyla yasaklandığına dikkat çeken Işık, iki şirketin eş zamanda ve eş oranda yaptığı zammın, açık bir şekilde anlaşarak yapıldığından, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmadan iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

10 Kasım Pazartesi gününden itibaren 7 gün boyunca cep telefonlarıyla görüşmenin boykot etme çağrısında bulunan Hasan Yılmaz Işık, “Dayanışmayla sonuca gidebiliriz” dedi. Işık, boykotun zammın geri çekilmesinde etkili olmaması halinde yeni bir boykot çağrısı yapabileceklerini da belirtti.

Hasan Yılmaz Işık, devletin, plajlara girişe ücret alınmasını yasaklayan Plajların Kullanımı ve Denetim Yasası ile kapalı alanlarda tütün kullanımını yasaklayan Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası’nın uygulanmasında da yetersiz kaldığını savundu.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan indirimin de yeterli olmadığını savunan Işık, devletin akaryakıt birim fiyatı üzerinden aldığı yüzde 70 oranındaki verginin de fazla olduğunu öne sürdü.

Akaryakıt fiyatlarındaki indirimin, elektrik birim ücretlerine de yansıtılması gerektiğini savunan Işık, akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüşten dolayı elektrik birim ücretlerine yüzde 20 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Işık, süt ve süt ürünlerine yapılan zammın da halkı mağdur edecek seviyede olduğunu savundu.

Türkiye’den KKTC’ye ithal edilen gıda ürünlerine vergi uygulanmaması gerektiğini da ileri süren Işık, TC menşeli ürünlerin Güney Kıbrıs’a Gümrük Birliği Antlaşması tahtında gümrüksüz ithal edildiğini iddia etti.

YILDIRIM

Tüketiciler İçin Kaliteli Yaşam Derneği Başkanı Ahmet Yıldırım ise yurt dışı görüşmeler için KKTC’de uygulanan mobil iletişim ücretlerinin Güney Kıbrıs’tan çok yüksek olduğunu savundu.

Yıldırım ayrıca KKTC’deki mobil iletişim abonelerine Türkiye’de yaptığı görüşmeler için uygulanan Uluslararası Dolaşım Servisi (roaming) ücretlerinin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Ahmet Yıldırım, baz istasyonları ile gıda maddelerine uygulanan koruyucu maddelerin KKTC’de insanların kanser olmasına neden olduğunu savundu ve denetimlerin katılaştırılması gerektiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.