1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TULGA, BANKALARI VE BAROLAR BİRLİĞİ’Nİ ELEŞTİRDİ
TULGA, BANKALARI VE BAROLAR BİRLİĞİ’Nİ ELEŞTİRDİ

TULGA, BANKALARI VE BAROLAR BİRLİĞİ’Nİ ELEŞTİRDİ

Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, bankaları ve Barolar Birliği’ni eleştirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, bankaları ve Barolar Birliği’ni eleştirdi.

Tulga, yazılı açıklamasında, geriye dönük borçların yapılandırılması yasalaştığı halde, bankaların ayak sürçtüklerine dair yaygın şikayetler ve ciddi tespitleri olduğunu savundu.

Borçların yapılandırılması ve yeniden düzenlenmesiyle ilgili olarak ortada bir yasa olduğu halde, bankaların bu yasayı uygulamadıklarını iddia eden Tulga, “Birileri tarafından söz konusu yasanın yanlış veya doğru, eksik veya aksak olduğu ileri sürülebilir, bu yönde düzenlemeye gidilmesi talep edilebilir. Ancak, hukukçuların örgütü olan Barolar Birliği’nin söz konusu yasanın uygulanmadığı aşikar olduğu halde, bu durum karşısında sessiz kalması tam bir çelişki, tam bir fiyaskodur” ifadelerini kullandı.

Bankalarla birlikte Barolar Birliği de geriye dönük borçların yapılandırılmasıyla ilgilli yasayı “Doğru bulmuyoruz, o halde uygulamıyoruz. Uygulanmasını da savunmuyoruz” mesajı verdiğini ileri süren Tulga, şeyle dedi:

O halde herkesi beğenmediği yasayı uygulamamaya çağıralım, bakalım ne olur?

Daha da ötesi, tecrübe sahibi, deneyim sahibi bir örgüt olarak geçmişte de benzer senaryolarla karşı karşıya kaldığımızı hatırlatmak istiyoruz.

Ne zaman halktan, toplumdan yana köklü düzenlemelere gidilirse, sistemin, statükonun patronları o düzenlemeleri içeren yasayı uygulamamak için harekete geçerler. Hipermarket, marketlerle ilgili çalışma saatlerini düzenleyen yasaya karşı benzer şekilde uygulamama, kabul etmeme tavrına yatarak, istedikleri sonuca ulaşmışlardı.

Bugün de aynı şey yapılıyor. Bazı kesimler sistem içindeki ayrıcalıklarını kullanarak, yasaları dahi uygulamıyorlarsa, geldiğimiz noktayı bir daha göstermek açısından sahiden ibret vericidir. Yasaları eleştirmek, düzenlemeye çalışmak, bu uğurda mücadele etmek başka birşeydir, uygulamamak, kabul etmemek başka birşeydir.

Uygulamayanlar kadar seyirci kalanlar da, yasaları uygulatmayanlar da bu durumdan suçlu olduklarını ve bu durumun böyle gitmeyeceğini bilmelidirler. Halkın lehine yapılması gereken, sırada pek çok düzenleme, yasa beklerken, daha başlamadan bitirmeyi asla kabul etmeyeceğiz, bu böyle bilinsin.”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.