1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TULGA: “BAŞARILI PROJELERE YENİLERİNİ EKLEME HEDEFİNDEYİZ”
TULGA: “BAŞARILI PROJELERE YENİLERİNİ EKLEME HEDEFİNDEYİZ”

TULGA: “BAŞARILI PROJELERE YENİLERİNİ EKLEME HEDEFİNDEYİZ”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın (KTEZO) 10. Mali Genel Kurulu dün akşam gerçekleştirildi.

A+A-

TULGA: “BAŞARILI PROJELERE YENİLERİNİ EKLEME HEDEFİNDEYİZ”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın (KTEZO) 10. Mali Genel Kurulu dün akşam gerçekleştirildi.

KTEZO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Mali Genel Kurul’un açılışının ardından divan oluşturuldu ve Oda’nın çalışmalarını anlatan tanıtım filmi gösterildi.

HÜRREM TULGA

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga genel kurulda yaptığı konuşmada, dün olduğu gibi bugün de, yarın da sorun çözmek üzere dayanışma ve mücadele içerisinde olacaklarını, esnafın ve odanın, sorumluluk üstlenerek, risk alarak, bedel ödeyerek mücadeleye devam ettiklerini ifade etti.

Bugüne kadar sürdürdükleri başarılı projelere yenilerini ekleme hedefinde olduklarını belirten Başkan Hürrem Tulga, bu çerçevede Oda olarak ülkede nerede hangi yerel ürünün üretildiğini kayda geçirdiklerini ve ülkede üretilen tüm yerel ürünlerin organize edilerek turizme yönlendirilmesi hedefiyle Yerel Üretim Kooperatifi kurma hedefinde olduklarının kaydetti.

Konuşmasında Anti Tekel yasasının güçlendirilmesi ve Anti Damping Yasası’nın Meclis’ten geçerek, sadece büyük işletmelerin değil, küçük işletmelerin de korunması gerektiğine dikkat çeken Tulga, ayrıca Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Yasa Tasarısı’nın da ivedi olarak Meclis’ten geçmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamaya göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise, Oda’nın Genel Kurulu’na katılarak konuşma yaptı.

MALİ RAPOR

Genel kurulda çalışma raporunun genel kurula sunulmasının ardından, Oda’nın 2012 – 2013 mali raporu, genel kurulun onayına sunuldu ve mali rapor oybirliğiyle aklandı.

BEŞ KARAR TASARISI ONAYLANDI

Genel Kurulda beş de karar tasarısı onaylandı. Açıklamaya göre alınan kararlar şöyle:

“ 1. Esnaf ve Zanaatkarlık meslek kollarında, Odamıza üyelik yapılırken ve ilgili işletmelerin üyeliği yenilenirken işyeri çalışanlarının nitelikleri Odaya beyan edilmelidir. İhalelerde çalışan dökümünün de talep edileceğini, dolayısıyla ihaleye katılacak olan işletmenin uygun nitelikli çalışanı yoksa kimden hizmet alacağını da belirtmesi gereklidir.
2. Zanaatkarlık meslek kollarında ustalık belgesi kriterinin yanında işyeri açma kriterleri genişletilerek, alt yapı donanım kriterleri de aranmalıdır.
3. Elektrik zammına karşıyız. Sorunun çözümü için toplumun onayını almış enerji politikası ve toplumsal seferberlik gereklidir.
4. Belediyeler Yasası üzerinden yapılacak değişiklikle, İşyeri İhtiyaç Master Planı yürürlüğe girmeli ve bu konuda gerekli çalışmalar hızlandırılmalıdır.
5. Yerel Üretim Kooperatifi’nin en erken zamanda kuruluşu için yönetim kurulu yetkilendirilmiştir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.