1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜM EVLERE FİBER OPTİK DÖŞEME İÇİN YOLA ÇIKTIK”
“TÜM EVLERE FİBER OPTİK DÖŞEME İÇİN YOLA ÇIKTIK”

“TÜM EVLERE FİBER OPTİK DÖŞEME İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Ahmet Kaşif, KKTC'nin, izolasyonların uygulandığı, tanınmayan bir ülke olmasına rağmen

A+A-

 

KAŞİF: “TÜM EVLERE FİBER OPTİK DÖŞEME İÇİN YOLA ÇIKTIK”

“BİLİŞİMDE İZOLASYONLARI TANIMIYORUZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, her eve fiber optik döşenmesi için yola çıktıklarına işaret ederek, Anavatan Türkiye ile geliştirdikleri işbirliği ve gerçekleştirdikleri alt yapı çalışmaları sayesinde bilişim konusunda izolasyonları tanımadıklarını söyledi.

Ahmet Kaşif, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nın açılışına katıldı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kaşif, fuarın açılışında konuşma yaptı.

Kaşif, konuşmasında, önceleri insanlar arasında başlayan iletişimin sonra kitlesel, daha sonra da devletler arasında gerçekleştiğini ve günümüzde de bir o kadar daha gelişip her alana yayıldığını söyledi.

Ahmet Kaşif, KKTC'nin, izolasyonların uygulandığı, tanınmayan bir ülke olmasına rağmen Anavatan Türkiye ile yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği altyapı sayesinde bilişim konusunda izolasyonları tanımadığını ve fiziki konumda olan sınırları beyinlerde kırıp, ambargoları anlamsız hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bilişimin insan hayatındaki yeri ve önemine dikkat çeken Kaşif, KKTC’de altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve daha da geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Kaşif, her eve fiber optik döşenmesi için yola çıktıklarını ifade ederek, dünyada bilişim sektörünün, ‘en düşük yatırımla, en yüksek istihdamı ve en fazla katma değeri yaratan’ bir sektör olmasından dolayı ekonominin yeni kalkınma gücü olarak nitelendirildiğine dikkat çekti.

Kaşif, bilişimde yaşanan değişimlerin, toplumların yaşam biçimlerini, kurumların ve sektörlerin birbirleriyle iletişimlerini etkilediğini, sektörlerin birbirleriyle etkileşimi yerel düzeyde rekabet koşullarını artırdığını ve istihdam açısından önemli katkılar sağlandığını anlattı.

TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın açılışını yaptığı İstanbul Fuar Merkezi'ndeki “CeBIT Bilişim Eurasia” 14 Eylül'e kadar sürecek.

Açılışa, Kaşif’in yanısıra Azerbaycan Cumhuriyeti Haberleşme ve Yüksek Teknoloji Birinci Bakan Yardımcısı İltimas Mammadov, Polonya Ekonomi Bakan Yardımcısı Mr. Arkadiusz Bak ve Almanya Aşağı Saksonya Ekonomi Bakanı Olaf Lies katıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.