1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜM FAİLLER MAHKUM EDİLDİ!
TÜM FAİLLER MAHKUM EDİLDİ!

TÜM FAİLLER MAHKUM EDİLDİ!

Üçüncü ve son ayak olan Özmerhan Finans’ın yakılması olayının failleri de hapse mahkûm edildi

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 19 Şubat 2016 tarihinde, Kings Autos ve Opel Plaza ile birlikte eş zamanlı olarak Özmerhan Finans’ın kundaklanması olayının sanıkları olan Evren Baysal’ı 9 yıl, Adem Bağlars’ı ise 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Dünkü mahkumiyet kararıyla birlikte, eş zamanlı üç işyerinin kundaklanması olayının tüm failleri de mahkum edilmiş oldu. Üç davanın bir ortak noktası da, ithamnamede ‘kundaklamanın azmettiricisi’ olarak yer alan Enver Bahçeciler isminin, dava karara bağlanırken ithamnameden çıkarılması oldu.

Daha önce, Kings Autos’u kundaklamaktan yargılanan Mahmut Selkar 9 yıl, Opel Plaza’yı kundaklamaktan yargılanan Eren Baysal ve Ozan Ögeyik 8 yıl, Adem Bağlars da 7 yıl hapse mahkum edilmişti. Adem Bağlars, hem Opel Plaza’nın hem de Özmerhan Finans’ın kundaklanması olaylarından ayrı ayrı yargılandı ve her iki davada da 7 yıl hapse mahkum edildi.

Ömer Güran’ın başkanlığında Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin dün karara bağladığı davanın karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol, savunma adına ise avukat Mustafa Asena’yı temsilen avukat Buse Asena hazır bulundu.

Mahkeme adına kararı okuyan Yargıç Meltem Dündar, sanıkların binanın giriş kapısını ateşe verdiklerine dair yeterli şahadet ve delil olduğuna bulgu yaptı. Avukat Buse Asena, karara saygılı olduğunu belirtti ancak kararı istinaf edeceğinden herhangi bir hafifletici neden sunmayacağını söyledi.

“İşlenen suç müebbet hapis cezası öngörüyor”

Yargıç Meltem Dündar, “kundaklama” suçunun müebbet hapis cezası öngören, can ve mal kaybına neden olan ayrıca toplumun huzurunu bozan korku yaratan çok vahim bir suç olduğuna değindi.

Bu suçun toplumda infial, korku ve endişe yaratan suçlardan olduğuna vurgu yapan Dündar, kundaklama suçunun önceden öngörülemeyecek sonuçlar doğurabileceğine işaret etti.

Dündar, halkın her zaman bu suça öfke ile yaklaştığına vurgu yapıp, halkın bu tür suçlara karşı mahkemelere olan beklentisinin arttığını ve bu nedenle cezaların caydırıcı nitelikte olması gerektiğini kaydetti.

Yargıç Meltem Dündar, konu suçların yarım saat içinde eş zamanlı olarak ve planlı bir şekilde gerçekleştirildiğine işaret ederek, sanık Evren Baysal’ın seri bir şekilde 30 saniyede binayı ateşe verdiğine dikkat çekti.

“Sanık Evren Baysal, profesyonelce bu suçu işledi. Planlı, seri ve soğukkanlı bir şekilde bu suçları işlemeleri dikkat çekici” diyen Dündar, sanıkların konu suçu başkentin en işlek caddesinde işlemelerinin pervasızlıklarını ortaya koyduğunu söyledi.

Maddi zarar ve olguların oldukça ağır olduğuna işaret eden Dündar, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, Evren Baysal’a 9 yıl, Adem Bağlars’a 7 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.