1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “TÜM İMKÂNLARIMIZI ENGELLİLER İÇİN SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ”
“TÜM İMKÂNLARIMIZI ENGELLİLER İÇİN SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ”

“TÜM İMKÂNLARIMIZI ENGELLİLER İÇİN SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ”

SAĞLIK BAKANI HASİPOĞLU, ENGELLİLER FEDERASYONU’NU KABUL ETTİ

A+A-

HASİPOĞLU: “KISA SÜRE SONRA HASTANELERDE OTOMASYONA GEÇİLECEK”

“TÜM İMKÂNLARIMIZI SİZLER İÇİN SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ”

YÜCETÜRK: “DEVLET HASTANELERİNDE MUAYENE OLMAK İÇİN ÇOK ERKEN SAATLERDE SIRA ALMAMIZ GEREKİYOR”

“ÖZÜRLÜLER YASASI ALTINDAKİ TÜZÜKLER DEĞİŞTİRİLMELİ”

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, engellilerin devlet hastanelerinde muayene olmak için çok erken saatlerde sıra almak durumunda kaldığını ifade ederek, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’ndan konuyla ilgili yardım istedi.

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu bu talebe cevaben, devlet hastanelerinde kısa süre sonra otomasyona geçileceğini ve bu sorunların ortadan kalkacağını ifade etti.

Bakan Hasipoğlu, bugün Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Özürlüleri Koruma ve Rehabilite Yasası’nı düzenleyen tüzükler gereği kalp, böbrek ve kanser hastalarıyla madde bağımlılarının da engellilere ayrılan yardımlardan yararlandığına işaret etti.

Bu nedenle kendilerine ayrılan pastanın küçüldüğünü kaydeden Yücetürk, bu uygulamanın en erken zamanda ortadan kaldırılmasını talep etti. 

Yücetürk, diğer ülkelerde engellilerle ilgili yapılan uygulamaları örnek vererek, Türkiye’de özürlü kelimesinin kullanımının yasaklandığını ancak KKTC’de yasada bile “özürlü” teriminin kullanıldığını ifade etti.

Engellilerin kamuda istihdamında 35 yaş sınırına karşı olduklarını kaydeden Yücetürk, yaş sınırının yukarıya çekilmesini talep etti.

Federasyon Başkanı Yücetürk, engellilerin devlet hastanelerinde muayene olurken yaşadığı sıkıntılardan da bahsetti.

Engellilerin sıra almak için çok erken saatlerde hastaneye gitmek durumunda kaldığını ifade eden Yücetürk, konuyla ilgili Bakan Hasipoğlu’ndan yardım istedi.

HASİPOĞLU: “TÜM İMKÂNLARIMIZI SİZLER İÇİN SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ”

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, tüm imkanları engelliler için seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.

Hasipoğlu, Yücetürk’ün hastanelerle ilgili aktardığı sıkıntının kısa süre otomasyona geçildiğinde ortadan kalkacağını dile getirdi.

Özürlüleri Koruma Yasası’nın kendi bakanlık döneminde hazırlandığını hatırlatan Hasipoğlu, Yücetürk’ün şikayetçi olduğu tüzüklerin başka iki partinin koalisyonu döneminde hazırlandığını, ancak konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılabileceğini kaydetti.

Hasipoğlu, kendilerine gelen taleplere göre 100 engellinin iş isteğiyle beklediğini dile getirerek 60 engellinin kamuya istihdam edilmesinin önemli bir rahatlama sağlayacağını ekledi.

İstihdamda 35 yaş sınırının, emeklilik yaşı düşünülerek getirilmiş olabileceğini belirten Hasipoğlu, yine de bu sınırın 45’e çekilebileceğini ifade etti.

“Devletin mazisi çok değil ama sosyal yönden pek çok ülkeden ilerideyiz” diyen Sağlık Bakanı Hasipoğlu, mevcut sorunlar olsa da bunların üstesinden gelinebileceğini ekledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.