1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜM KESİMLERİN KARŞI OLDUĞU BU YASA KALDIRILMALI!
TÜM KESİMLERİN KARŞI OLDUĞU BU YASA KALDIRILMALI!

TÜM KESİMLERİN KARŞI OLDUĞU BU YASA KALDIRILMALI!

KTOEÖS, 2008 girişli öğretmenlerden oluşan “Göç Yasasına Karşı Mücadele Komitesi” ile birlikte

A+A-

GÖKÇEBEL: “GENÇLERİN, TÜM KESİMLERİN KARŞI OLDUĞU BU YASA KALDIRILMALI”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2008 girişli öğretmenlerden oluşan “Göç Yasasına Karşı Mücadele Komitesi” ile birlikte Meclis önünde basın açıklaması yaptı, “Adaletsiz, Ayrılıkçı Göç Yasası Kaldırılmalıdır” dedi ve mücadelenin artırılarak sürdürüleceğini vurguladı.

Basın açıklamasının ardından Meclis’e giden sendika başkanı Tahir Gökçebel ile komite üyeleri, talebini milletvekillerine de iletti.

Meclis önünde “Öğretmenler ücretli köle değildir” pankartı açan komite ve sendika adına basın açıklaması yapan Tahir Gökçebel, ülkedeki tüm ekonomik sıkıntıların belli bir kesime ve gençlere yüklendiğini, bu kesimin açlığa ve sefalete sürüklendiğini öne sürdü.

“Göç Yasası” olarak niteledikleri yasanın, genel olarak tüm kamuoyu ve gençler tarafından kabul görmediğini, vicdanlara sığmadığını, adaletsiz olduğunu belirten Gökçebel, bu yasanın “dayatma” olduğunu savundu.

Gökçebel, aslında bu yasaya herkesin karşı olduğunu, dün Meclis önünde bu yasaya karşı eylem yapanların bugün hükümette, Meclis’te olduğunu, fakat bu yasanın kaldırılmasına yönelik bir milletvekilinin götürdüğü ivedilik isteminin görmezden gelindiğini, kaldırıldığını savunarak, Anayasa’ya aykırı olduğunu söylediği bu yasanın ve yasayı savunmanın ahlaka, vicdana sığmadığını, kabul edilemez olduğunu iddia etti.

Tüm sendikaların da bu yasaya karşı olduğunu, açıklamalar yaptığını, eylemler mücadelelerin sürdüğünü ancak duyarsızlığın devam ettiğini savunan Gökçebel, “bu yasanın durmasına müsaade etmeyeceklerini, iki ellerinin yakalarında olacağını” kaydetti.

Anne baba desteğiyle geçimini sağlayan yeni öğretmenlerin “ücretli köle” yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Gökçebel, bugün komite ile temsili geldiklerini ancak daha kalabalık bir grupla da geleceklerini kaydetti ve “vekilleri o koltuklarda rahat oturtmayacaklarını” söyledi.

Gökçebel , yasal haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceklerini de vurgulayarak, öğretmenlerin ödenmeyen hazırlık ödeneklerine de işaret etti ve bu konuda Milli Eğitim Bakanı’nı eleştirdi.

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, öğretmenler arasında eşitsizlik yaratan bu yasa karşısında vicdanların nasıl rahat olduğunu sorarak, eşitliğin böyle olmadığını, bu uygulamayı kabul etmeyeceklerini, haklarını arayacaklarını kaydetti.

Bu hak aramayı da diyalogla sürdürmek ve çözmek istediklerini belirten Gökçebel, Meclis’e de seslerini bu yönde duyurmak istediklerini ifade etti.

Basın bildirisini ise komite adına öğretmen Ulaş Yıldız okudu.

“VATANDAŞLARA AYRICALIKLI DAVRANILIYOR”

Basın açıklamasında hükümete yönelik eleştiri ve suçlamalarda bulunuldu ve vatandaşlara “ayrıcalıklı” davranıldığı savunuldu.

“Kaynak yoktur” diyenlerin kendileri ve yandaşları için her türlü israfa devam ettikleri savunulan açıklamada, ayrıcalıklı bir kesimin sürekli korunduğu, ancak halka sürekli acı reçeteler kesildiği öne sürüldü.

Açıklamada, “Halk adına seçilen ama yaptığı uygulamalarla, yasalarla halkın iradesini gasp eden, kendilerine tüm olanakları sağlarken ‘kaynak yoktur’ diyen ikiyüzlü bir siyaset, halkı temsil etmeye devam edemez” görüşü dile getirildi ve şunlara yer verildi:

“Gayrı ahlaki göç yasasını dayatan dünün hükümetleri, bugün; bu yasayı uygulayan bugünün hükümeti dün bu yasaya karşı olduklarını söyleyip bu yasayı uygulamaya devam ederek tam bir ikiyüzlü politik duruş sergilemektedir. Kendileri 500TL artış alırken, ancak anne, babalarının sponsorluğunda hayatını harçlıkla idame ettirmek durumunda olan öğretmenleri yaratan ve hiçbir vicdan muhasebesi yapmayan bu ikiyüzlü siyaset affedilemez. Öğretmenlerimizin ücretli köle yapılması kabul edilemez.

Meclisi izliyoruz, eylemimizde tüm milletvekillerine verdiğimiz mektupta savcılık görüşüne göre yasal olmayan şimdiki Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın ‘Anayasaya aykırı’ dediği aynı yasa ile farklı kesimlere yasaya uygundur diye uygulama yapılan fakat öğretmenin hazırlık ödeneğini ödemeyen ve kendisini halkın hükümeti sanan CTP-DP artık kirli siyaset aracı durumuna gelmiştir.

Üç sendika tarafından hazırlanıp bir milletvekilinin ivedilik için sunduğu göç yasası değişene kadar bu ikiyüzlü siyaset sona erene kadar bu anlayışı sürdüren milletvekillerinin hükümetin yakasına yapışacağız.

Öğretmenlerimize dayatılan insanlık dışı koşulları, ücretli köleliği reddediyoruz. Öğretmenler arasında yaratılan eşitsizliği kabul etmiyoruz. Sizleri uyarıyoruz."

Konuşmaların ardından öğretmenler Meclis oturumunu izledi. Öğretmenler kollarına taktığı siyah bantlarla, yasayı protesto etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.