1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜM KKTC YASA BOĞULMUŞTU...
TÜM KKTC YASA BOĞULMUŞTU...

TÜM KKTC YASA BOĞULMUŞTU...

LAÜ öğretim görevlilerinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrasında, zanlı hakkında alınan karar ne olacak?

A+A-

 

LAÜ öğretim görevlileri Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz isimli öğretim üyelerinin trafik kazasında ölümlerine sebebiyet vermekle suçlanan Ç.A ile ilgili dava Ağır Ceza mahkemesi huzurunda son kez itham için 22 Eylül tarihi.

Adli tatilden sonra yeni oluşturulan ve dün ilk oturumunu yapan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen duruşmada savunma avukatı Süleyman Dolmacı, sanık aleyhine getirilen ‘sürat’ ve ‘halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma’ suçlamalarını kabul etmeyeceklerini, ancak diğer davalar olan ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlarının altındaki 4 davayı kabul ettiklerini beyanında bulundu. Dolmacı mahkemeden duruşmaya başlamak için gün talebinde bulundu.

Ağır Ceza heyeti başkanı Ömer Güran dava ile ilgili tanıkların duruşma gününe kadar hazır olması emrini vererek izleyecekleri duruşma politikası ile ilgili bilgi verdi. Başkan Güran, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmesi gereken davaları en erken zamanda karara  bağlamayı hedeflediklerini göreve yeni başlayan ağır Ceza Heyeti’nin ‘gece gündüz’ çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Sanığın 7 aydan fazla bir süre ceza evinde olduğunu ve özgürlüğünün kısıtlandığını belirten Ömer Güran davanın son kez itham günü olarak 22 eylül tarihine ertelendiğini ve tarafların dinletecekleri tanıkların o gün hepsinin hazır olmasına emir verdi.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.