1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜM SAHA DENİZE DÜŞECEK
TÜM SAHA DENİZE DÜŞECEK

TÜM SAHA DENİZE DÜŞECEK

Tüm saha denize düşecek

A+A-

Girne Kalesi’nin tam dibinde, Girne Halk Evi yanında, Girne Belediyesi’ne ait halı saha her geçen gün denize doğru yıkılıyor
 
Elmas TOKAY


Girne Kalesi'nin tam dibinde, Girne Halk Evi’ne ait halı sahanın yanında, Girne Belediyesi’ne ait bir diğer halı sahanın kale tarafındaki kısmı büyük oranda denize aktı.

Halı sahanın bir tanesinin bir kısmı kısa bir süre önce tamamen kopmuştu. Şimdi, son yağışlarla birlikte, korkulukları da aşağıya doğru yıkılmış durumda.

Altı oyulan sahaya, konu mahkemelik olduğu için kimse müdahale edemiyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, geçmiş yönetim tarafından "100 yılın projesi" adı altında yaşama geçirilen inşaat sırasında yapılan yanlışlık yüzünden halı sahanın bir kısmının altının oyulduğunu öne sürdü.

Bu durum karşısında çaresiz durumda olduklarını kaydeden Güngördü, tahribatın büyüdüğünü ve bir önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Turizmin incisi Girne’ye bu durumun yakışmadığını kaydeden Nidai Güngördü, mahkemeye bu kötü durumu önümüzdeki günlerde aktaracağını belirtti. En azından bu bölgeye bir müdahale yapılması gerektiğine değinen Güngördü, süreci yakından takip ettiğini ve tahribatın bir an önce önlenmesi gerektiği söyledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.