1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜM TEŞVİK VE PRİMLER GÖZDEN GEÇİRİLİYOR”
“TÜM TEŞVİK VE PRİMLER GÖZDEN GEÇİRİLİYOR”

“TÜM TEŞVİK VE PRİMLER GÖZDEN GEÇİRİLİYOR”

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Ercan Havalimanı’nda yeni terminalin yapımı için yer sorununun çözümlenme aşamasında olduğunu...

A+A-

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Ercan Havalimanı’nda yeni terminalin yapımı için yer sorununun çözümlenme aşamasında olduğunu; askerin yeni bir yere taşınması için devletin gerekli desteği vereceğini, bu konuda askeri yetkililerle sürekli görüştüklerini ifade ederek, sorunun bu hafta çözülebileceğini kaydetti.

Mungan, ülkede verilen teşvik ve muafiyetlere yönelik olarak çalışmalar yaptıklarını, tüm bu teşvik ve primleri gözden geçirdiklerini; tüm sektörlere indirimler ve teşvikler yapılamayacağını belirterek, yerel istihdam ve yerel faturalara artık daha çok önem vereceklerini; teşvik ve prim verirken bunlara dikkat edileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Zeren Mungan, genel kurulda Kurumlar Vergisi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi sırasında söz alarak, yasayla ilgili değerlendirmeler yanında güncel konulara da değinildiğini ifade etti ve Tatar’a teşekkür etti.

Bütçe Disiplini ve tasarruf esasları kapsamında Kıb-Tek’in yapacağı istihdamlar ve atamaların kuruma yük olmayacak şekilde, Maliye’ye başvurularak yapılabileceğini belirten Mungan, Ercan’da yeni havalimanı konusundaki istemlerin doğru olduğunu, KDV konusunda da girişimlerin sürdüğünü, ancak yatırımcı ile tartışmaya girmediklerini, ülkeye yatırımcı istediklerini, bu yüzden takipçi olduklarını anlattı ve bu KDV’nin teşvik içerisinde olmadığını vurguladı.

Mungan, uygulamalarda kurumlar arasında ayrım yaptıklarını, eşit davrandıklarını, ancak devletin teşvik konusunda ayrı çalışabileceğini; Ercan’da askere yeni yer bulunduğunu, askeri yetkililerle sürekli görüştüklerini, bu hafta bu sorunun çözülebileceğini kaydetti.

KDV’yi almamalarına rağmen askere destek vererek, devletin yatırımın önünü açmak için üzerine düşen tüm görevi yapacağını belirten Mungan, bu sorunu çözmek için çalışacaklarını kaydetti ve bu yönde yapılan hukuksal çalışmaları anlattı.

Sürecin tamamen hukuksal süreç halinde yürütüldüğünü ifade eden Mungan, Motorlu Araçlar konusunda da af konusunun gündemde olduğunu; kayıttan düşen araçların yeniden sisteme girmesi gerektiğini, bu yüzden bu konunda bir açılım yapılması için çalışma yaptıklarını, sisteme yeniden giriş için tek bir af yapılacağını kaydetti.

Tapuda af olmadığını da ifade eden Mungan, düzenlemenin indirimi kapsadığını, çalışmaların vatandaşları sisteme kayıt ettirme amacı taşıdığını, yapılan tüm çalışmaların bağlantılı olduğunu vurguladı.

Mungan, kayıtlı sistemi geliştirmek üzere çalışmalar yaptıklarını, tüm bu çalışmaların bir planlama ile yapıldığını ifade ederek, tüm bu çalışmaların sonunda otomasyonun oturacağını kaydetti.

Kurumlar vergisinde herkesin dahil edilemeyeceğini belirten Mungan, bir gece kulübüne vergi indiriminin beklenmemesi gerektiğini,yüzde 5’lik indirimin az olduğunu, bu yöndeki eleştirilerin doğruluğu bulunduğunu ancak bunun bile motivasyonu artıracağı inancını dile getirdi.

Vatandaşlar için de bir indirim çalışması içinde olduklarını ifade eden Mungan, teşvik ve muafiyetlere yönelik olarak da çalışmalar yaptıklarını, tüm bunları gözden geçirdiklerini, tüm sektörlere indirimler, teşvikler yapılamayacağını kaydetti.

Yerel istihdam, yerel faturalara artık daha çok önem vereceklerini, ülkeye gelen yatırımcılara yönelik özellikle bu konularda eleştiriler olduğunu ifade eden Mungan, artık teşvik verirken bunlara da dikkat edileceğini anlattı.

Mungan, Tatar’ın eski belgelerin saklanmasının 12 yıldan 7 yıla düşürülmesini eleştirdiğini, karşı çıktığını, ancak yasal düzenlemelerin bir planlama içinde bütünlük içerisinde yapıldığını kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.