1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜM UÇUŞLAR KAPANDI
TÜM UÇUŞLAR KAPANDI

TÜM UÇUŞLAR KAPANDI

Türkiye-Ercan yönündeki tüm uçuşlarda koltuklar tamamen tükendi.

A+A-

Vatan Gazetesi’nin haberine göre yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte hem tatilciler, hem çalışanlar hem de öğrenciler Kıbrıs’a akın etmeye başladı.

Özellikle üniversitelere kayıtların hızlanmasıyla birlikte Kuzey Kıbrıs yönündeki seferler tamamen doldu. Dün itibariyle KKTC’ye seyahat etmek isteyenler yer bulamıyor.

Türkiye genelindeki havaalanlarından Lefkoşa Ercan Havaalanı’na dün dahil olmak üzere yapılacak olan yaklaşık 200 seferin tümünde koltuklar tamamen tükendi.

ZORDA KALANLAR DENİZ YOLUYLA GELECEK

Bu arada Kıbrıs’a zorunlu seyahat yapmak isteyen yolcular havayollarında aradıkları yeri bulamayınca Taşucu-Girne Feribot seferlerini tercih ediyor. Özellikle İstanbul’dan yaşanan yoğunluktan dolayı mağdur olan yolcular deniz yolunu tercih etmek zorunda kalıyor. Karadan ve denizden yapılacak bu yolculuğun süresi ise en az 24 saat.

EK SEFER BEKLENTİSİ

Mağdur olan binlerce vatandaş ek sefer konmamasından şikayetçi olurken, havayolu yetkilileri ise konacak ek seferlerin yer hizmetlerinin yetersiz kalacağı endişesi ile konmadığını belirtiyorlar.

Ercan havaalanında yoğunluk nedeniyle yaşanan aksaklıklara da dikkat çeken bazı havayolları yetkilileri, yapılacak yeni havaalanının tüm bu koşulların dikkate alınması gerektiğine de dikkat çekerken, her geçen gün Kuzey Kıbrıs yönünde artan talebin göz ardı edilmemesini istediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.