1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜMERKAN: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ, GURURLUYUZ”
TÜMERKAN: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ, GURURLUYUZ”

TÜMERKAN: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ, GURURLUYUZ”

TÜMERKAN: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ, GURURLUYUZ”

A+A-

TÜMERKAN: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ, GURURLUYUZ”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), dün, HD yayına başladı.

BRT’den verilen bilgiye göre, BRT ile TRT arasında 20 Temmuz 2013’te imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde HD yayına yönelik altyapı çalışmaları tamamlandı ve HD yayına geçildi.

HD stüdyonun geçen yıl yapılan açılışının ardından HD yayına geçiş için altyapı çalışmalarına hız verildi ve bir buçuk ay süren test yayınlarının ardından BRT’de HD yayınlara başlandı.

BRT’de HD yayına başlanması dolayısıyla gün boyu özel yayın yapıldı.

Özel yayına katılan konuklar, BRT’nin HD yayına geçişini “tarihi ve önemli” bir olay olarak nitelendirerek, özellikle son yıllarda çok sesliliğin ve demokrasinin hakim olduğu BRT’de yeni atılımların devam etmesi temennisinde bulunuldu.

TÜMERKAN

HD yayına başlanması nedeniyle BRTK Müdürü Mete Tümerkan, BRT’de yayınlanan Sabah Rotası’na konuk oldu. “Tarihi bir gün.  Adada bir ilki gerçekleştiriyoruz” diyen Tümerkan, yayıncılıkta teknoloji ve gelişimin hiç durmadığını, BRTK’nın da durmayacağını, gelişmeye devam edeceğini belirtti.

BRT’nin uluslararası standartlarda yayın yapacak konuma geldiğini vurgulayan Tümerkan, “her Kıbrıs Türkü’nün gurur duyacağı bir radyo televizyon sözü vermiştik, bugün bu adımların en önemlisini attık. Durmak yok yürümeye, koşmaya devam edeceğiz” dedi.

Mete Tümerkan, Kıbrıs Türkünün her bir kurumunun uluslararası koşullarda ve konjonktürde yer alacağı bir altyapıya kavuşması noktasından hareket ederek BRT’yi yapılandırdıklarını söyledi.

Çalışanların çok daha iyi koşullarda görev yapabilecekleri bir ortamı yaratmanın da hedefleri arasında olduğunu dile getiren Tümerkan, hedeflerinin “4K” olduğunu ifade etti. Tümerkan, çoğunlukla dijital filmlerde ve bilgisayar grafiklerinde kullanılan bir çözünürlük formatı olan 4 K’yı ülkeye getirmek için çalışacaklarını söyledi.

“Kıbrıs Türk Mücahidi’nin sesi” olarak yola çıkan Bayrak Radyosu’nun şimdi BRTK olarak her Kıbrıslı Türkün gurur duyacağı ve “benimdir” diyebileceği bir duruma geldiğini belirten Tümerkan, “Bize düşen sorumluluklar var. O da daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve çok daha iyi işler yapmaktır” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.