1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUNÇTAŞLI: 3 POLİS YARALI ŞU AN HASTANEDE
TUNÇTAŞLI: 3 POLİS YARALI ŞU AN HASTANEDE

TUNÇTAŞLI: 3 POLİS YARALI ŞU AN HASTANEDE

Tunçtaşlı: 3 polis yaralı şu an hastanede

A+A-

Sendikal Platform’un aldığı karar doğrultusunda bugün ada genelinde gerçekleşen grev ve mitingin hazırlıkları da son sürat devam ediyor.

Osman KALFAOĞLU / CANLI

13:43 - Tunçtaşlı: 3 polis yaralı şu an hastanede

Başmüfettiş Rüstem Tunçtaşlı eylemcilere yaptığı açıklamada şu anda 3 polisin başından yaralanarak hastaneye götürüldüğünü ve tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.

Ayrıca, yapılan açıklamada, gözaltında olan 3 kişinin ifadelerinin alınmalarının ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürüleceği de bildirildi

Öte yandan Polis Basın Subaylığı’ndan KIBRIS’a yapılan açıklamada toplam 7 polisin yaralı olduğu, 3 tanesinin müşahede altında olduğu ve diğer 4’ünün ayakta tedavi edildiği bildirildi.

1-20161206140545.jpg

13:16 - Bir öğretmenin kaburgası kırıldı

Eylemde yaşanan arbede sırasında bir öğretmenin kaburgasının kırıldığı ifade edilirken, gözaltına alınanların isimleri de açıklandı.

Gözaltına alınan eylemcilerin isimler, şöyle: Davita Günbay, Faika Deniz Paşa, Havva Güleş

Eylemciler, Başbakanlık içinde bulunan Polis güvenlik noktasında bekletilirken, birazdan serbest bırakılması bekleniyor.

13:08 - Eylemciler sendikalara tepkili

Başbakanlık önünde eylemlerine devam eden eylemciler, sendikacılara tepkilerini dile getiriyorlar. Eylemciler, eylem alanını terk eden sendikacılara “bizi burada yalnız bıraktılar” şeklinde sitemde bulundu.

13:06 - Polisin muamelesinden şikayetçi olunuyor

Bir eylemci polisin eylemcilere muamelesinden şikâyetçi olmak için Başbakanlık binasının içindeki polis merkezine gitti.

12:55 - Üç kişi gözaltına alındı

Polis yaşanan arbedenin ardından 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin 3'ünün de kadın olduğu da öğrenildi.

Şu sıralarda polis ile eylemciler arasında müzakere yapılıyor... Polisin gözaltına aldığı kişileri azarladığı gözlemlenirken, basın binanın dışına çıkarıldı. Protestocular polislerden birinin kelepçeyi yumruğuna geçirip eylemcilere vurduğunu iddia etti.

12:48 – Polis şiddet kullanmaya başladı

Polis ekipleri, Başbakanlık önündeki liselileri almak isteyince eylemciler ve Polis arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri şu sıralarda eylemcilere karşı şiddet kullanmaya başladı.

Polis, eylemcileri geriye doğru ittirerek kaldırıma kadar gitmelerine neden oldu. Bu arada bir polisin hafif şekilde başından yaralandığı gözlemlendi. Ambulans olay yerinde...

12:30 - Sloganlar ve türküler…

Oturma eylemine devam eden eylemciler, “Hüseyin Pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım” şeklinde sloganlar atmaya devam ederken bir grup da “Çav Bella” okuyor…

Bu arada, itişme sırasında bir polisin protestoculardan birinin dudağını yanlışlıkla patlattığı ve ardından eylemciye sarılıp özür dilediği de gözlerden kaçmadı.

12:22 - Öğrenci serbest bırakıldı

Başbakanlık önündeki eylemde gözaltına alınan öğrenci az önce serbest bırakıldı.

12:19 - Sendikal Platform eylemi sonlandırdı

Sendikal Platform, polisin yaptığı uyarıların ardından eylemi sonlandırma kararı aldı. Öte yandan eylemcilerden bir grup eylemlerine devam ederek, Başbakanlık önünde oturma eylemine başladı.

Polis, kalan eylemcilerle süreci müzakere ediyor ve kalabalığın dağılmasını istiyor. Eylemde "katiller halka hesap verecek" sloganları atılıyor.

12:04 - Bir öğrenci gözaltına alındı

Başbakanlık önündeki eylemde tansiyon her geçen saniye artmaya devam ediyor. Yaşanan arbedenin arasında kalan bir kişi, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan bir öğrencinin de gözaltına alındığı gözlemlendi.

11:59 - Çevik kuvvet devrede

Eylemde tansiyonun yükselmesiyle birlikte, Başbakanlık arkasında hazır bekleyen Çevik Kuvvet ekipleri olay yerine çağrıldı. Polis eylemcilere yaptığı uyarıda “gerekirse güç kullanılacak” dedi.

11:50 - Başbakanlık önünde arbede

Başbakanlık önünde şu sıralarda arbede yaşanıyor. Başbakanlık içine girmeye çalışan eylemciler ile polis arasında arbede yaşanıyor. İçeriye girmek isteyen eylemcilere polis barikat kurarak girişi engellemeye çalışıyor.

1-20161206120249.jpg

11:47 - Başbakanlığa domates atılıyor

Eylemde tansiyon yükselmeye başladı. Eylemciler şu sıralarda Başbakanlığa taş, pet şişe ve domates atıyor. Görgü tanıkları atılan yabancı cisimler dolayısıyla Başbakanlık’ta bir camın kırıldığını iddia etti ancak bu iddia henüz doğrulanamadı

11:42 - “Hedefimiz kameralar değil”

Bu arada, öğrencilerden bazıları, konuşmalara tepki göstererek, konuşma yapmaya değil eylem yapmaya geldiklerini belirtti ve “hedefimiz kameralar değil sırtınızı döndüklerinizdir. Buraya ne yapmaya geldik?” diye sordu.

2-682.jpg

11:14 - Bıçaklı: Saatleri neden geri çekmiyorsunuz?

Sendikal Platform adına Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı konuşma yapıyor.

Bıçaklı konuşmasının başında hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Bıçaklı, öğretmen, işçi, özel sektör ve ülkenin geleceğinin teslim edileceği gençlerin Başbakanlık önünde olduğunu vurgulayarak, “hükümet nerede?” diye sordu.

3-352.jpg

Ülkenin yönetimine talip olanların sorunları çözmesi gerektiğine işaret eden Bıçaklı, mazeret üretilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Ölümlere sebebiyet veren etkenlerin bir tanesinin de saat uygulaması olduğunu söyleyen Bıçaklı, “saatleri neden geri çekmiyorsunuz?” diye sordu.

Bıçaklı toplumun yüzde 90’ı ve Cumhurbaşkanı’nın da saatlerin geri çekilmesini talep ettiğine işaret ederek, “siz kimin adına burada oturuyorsunuz? En erken zamanda bunun siyasi bedelini ödeyeceksiniz. Herkes bilecek ki saatler geri çekilene ve sorumlular istifa edene kadar burada olacağız” şeklinde konuştu.

Bıçaklı, hesap sorulacak günün geleceğini de işaret ederek, o güne kadar Başbakanlık’a gelmeye devam edeceklerini kaydetti. Saatler konusundaki hassasiyetin herkes tarafından anlaşıldığını da söyleyen Bıçaklı, bir tek hükümetin anlamadığını söyledi.

Bu arada, bir grup öğrencinin “konuşmaya değil eyleme geldik” demesi üzerine Kaptan konuşmasını sonlandırdı.

11:04 - Öğrenci temsilcisinden duygusal konuşma

Başbakanlık önünde konuşma yapan öğrenci temsilcisi bir genç, devlet büyüklerine seslenerek, “evlatlarınıza, vatanınıza sahip çıkamıyorsunuz” dedi.

Konuşmasında duygu yüklü olduğu gözlemlenen genç, yolların yapılması talebinde bulunarak, bu sesi duyurmaya geldiklerini ifade etti.

10:54 - KTOEÖS alana girmeye çalışıyor

Başbakanlık önüne akın devam ediyor. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası az önce Bakanlık ışıkları tarafından alana giriş yaptı. KTOEÖS üyeleri önlere doğru gelmeye çalışıyor...

10:47 - Kalabalık Bakanlık trafik ışıklarında

Eylem noktası olarak belirlenen Başbakanlık önü kalabalığı sığmadı. Kalabalık şu sıralarda Bakanlık trafik ışıklarına kadar ulaştı. Eylemcilerin Başbakanlık önüne akını devam ediyor...

1-20161206110329.jpg

10:30 - Binler sokakta!

Geçtiğimiz hafta Değirmenlik dağ yolunda meydana gelen kazanın ardından başlayan eylemler bugün doruk noktasına ulaştı. Binlerce kişi halen Başbakanlık önüne akın etmeye devam ediyor. Kalabalık Dışişleri Bakanlığı'nın önüne kadar uzadı. "Hükümet istifa" sloganları atılıyor...

1-20161206104440.jpg

10:17- Sendikalar Başbakanlık Işıkları'na ulaştı

Sendikal Platform'un düzenlediği grev ve mitingte eylemciler Başbakanlık önüne gelmeye devam ediyor. KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES de şu anda Başbakanlık Çemberi'ne ulaştı. Binlerce insanın şu sıralarda Başbakanlık'a gelmeye devam ettiği gözlemleniyor...

10:10 - Bay-Sen de Başbakanlık'ta

Bay-Sen üyeleri de az önce Başbakanlık önüne ulaştı. 

10:07 - Dev-İş Başbakanlık önünde

Sendikalar Başbakanlık önüne gelmeye devam ediyor. Dev-İş, kortejiyle beraber az önce Başbakanlık önüne ulaştı. Dev-İş kortejinden “hükümet istifa” ve “katil devlet hesap verecek” sloganları atılıyor.

1-20161206102135.jpg

09:51 - KTAMS yürüyüşe başladı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası üyeleri KTAMS lokalinden hareket ederek Başbakanlığa doğru yürüyüşe çıktı.

KTAMS üyeleri, yürüyüş öncesi lokal önünde hayatını kaybeden kişiler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. KTAMS üyelerinin 600 civarında olduğu gözlemlendi...

09:30 - Öğrenciler Başbakanlık önünde

Öte yandan 50 kadar liseli öğrenci Başbakanlık önüne geldi.. Liseli gençler, “Özgür İrademizle Buradayız” pankartlarıyla Başbakanlık önündeki mitinge start verdi.

1-20161206094430.jpg

09:24 - Öte yandan Lefkoşa’da bulunan bir çok okuldan öğrenciler Başbakanlık önüne gelmeye başladılar. Liseli gençler, “Özgür İrademizle Buradayız” pankartlarıyla Başbakanlık önündeki mitinge start verildi.

Saat 10:00’da Başbakanlık önünde gerçekleşecek olan miting öncesinde Başbakanlık binası önünde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlemleniyor.

Başbakanlık binası içinde birçok polisin bulunduğu, arka tarafta Çevik Kuvvet ekibinin hazır bekletildiği ve itfaiye araçlarının da miting alanında bulunduğu gözlemleniyor.

Öte yandan sendikalar da toplanma yerlerinde buluşmaya başladılar. Sendikaların saat 09:40 itibariyle buluşma yerlerinden hareket ederek Başbakanlık binasına doğru yola çıkması bekleniyor...

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.