1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tunus'taki otel baskınından korkunç detaylar
Tunus'taki otel baskınından korkunç detaylar

Tunus'taki otel baskınından korkunç detaylar

Tunus'taki otel baskınından korkunç detaylar

A+A-

Tunus’ta 39 kişinin öldüğü otel saldırısını IŞİD üstlenirken turistlerin önemli bir kısmı ülkeyi terk etti. Geri kalan bir grup ise dün katliamın yapıldığı yerde hayata devam etti. Saldırgan Seyfeddin Yakubi’nin (23) kurbanlarına turist kılığında ‘gülerek ve şakalaşarak’ yaklaştığı, özellikle yabancıları hedef aldığı bildirildi. IŞİD saldırgana ait olduğunu iddia ettiği bir video yayınladı. Videoda, "genelevdeki 40 kâfir öldürüldü" ifadeleri kullanıldı.

TUNUS’un Susa kentindeki Riu Imperial Marhaba Oteli’nin plajında gerçekleşen ve saldırganla beraber 39 kişinin öldüğü terör eyleminin ardından dehşet anlarının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Katliamdan sağ çıkan görgü tanıklarının ifadelerine göre 23 yaşındaki Seyfeddin Yakubi adlı terörist, plaja jetskiyle geldi. Tatilci gibi gözüken Yakubi, güneşlenenlerle şakalaşıp gülüştü. Yanında plaj şemsiyesi taşıyan Yakubi, daha sonra bu şemsiyenin içinde sakladığı kalaşnikofu çıkarıp etrafa kurşun yağdırmaya başladı. Bir görgü tanığı, teröristin özellikle İngiliz ve Fransız turistleri hedef aldığını anlattı.

Nişanlısını kurtardı: Saldırı sırasında nişanlısı Matthew James (30) ile solaryumda olan Sarah Wilson (26) olayda ciddi şekilde yaralanan sevgilisinin kendisi korumak için vücudunu siper ettiğini söyledi. Sarah Wilson, “Ona hayatımı borçluyum. Ateş açılınca kendisini benim önüme attı. Onu bırakmak zorunda kaldım. Ateş devam ediyordu” diye konuştu. Bazı turistler ise otel yerine denize doğru kaçarak canlarını kurtardı.

5 dakikada katliam: Saldırıda ölenlerin çoğunun İngiliz olduğu açıklandı. Öldürülen 38 kişiden kimliği tespit edilenler arasında 15 İngiliz, 1 Alman, 1 Belçikalı ve 1 İrlandalının yer aldığı ifade edildi. Güzellik uzmanlığı üzerine blog yazan 24 yaşındaki Carly Lovett, saldırıda hayatını kaybetti. İrlandalı Lorna Carty adlı hemşire de eşiyle birlikte gittiği tatilde canından oldu. Karısıyla tatil yapan İngiliz bir turist, “Tanık olduğumuz şey dehşet vericiydi. İnanılmaz şekilde öldürüyordu. Oteli bildiği çok açıktı. İnsanları öldürmesi 7 dakika sürdü” diye konuştu. Yetkililer ise saldırının 5 dakika sürdüğünü açıkladı.

‘Tunusluları vurmadı’: Riu Imperial Marhaba adlı otelde çalışan garsonlardan biri, teröristin sadece yabancıları hedef aldığını kaydetti.  İngiliz tur operatörleri Thomson ve First Choice, müşterilerini geri getirmek için 10 uçak gönderdi. Yaralıların tedavileriise Tunus’ta sürüyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.