1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Tüp bebek gerdi !
Tüp bebek gerdi !

Tüp bebek gerdi !

Tüp Bebek Merkezi: “Aileye herhangi bir vaatte bulunulmadı”

A+A-

Türkiye’den tüp bebek umuduyla KKTC’ye gelen Fuat Töre’nin ve eşinin çocuk sahibi olma hayalleri suya düştü. Yumurta transferi yöntemi ile 4 bin Euro karşılığı başlattıkları tedavinin olumsuz sonuçlanması Töre ailesinin kalan son umutlarını da yerle bir etti.

İkinci dölleme için gerekli parayı bulamadı

Yumurta transferi ile çocuk sahibi olmak isteyen ailenin Kıbrıs’taki tüp bebek denemeleri biyolojik hamilelikle gerçekleştikten sonra, anne adayının düşük yapması ile sonuçsuz kaldı. İşlem sonucu birden fazla döllenmenin geçekleşmesi ile tekrar deneme için şansları olan Töre ailesinin ikinci deneme için gerekli ekonomik gücü olmadığı için Fuat Töre ilginç bir eylem yöntemine başvurdu.

4 bin Euro ödedi, 1000 Euro daha istendi

Kendilerine başarısız olunan işlemden sonra tekrar deneme işlemi yapmak isterlerse 1000 Euro transfer ücretine ihtiyaç olduğu bilgisinin verilmediğini iddia eden Fuat Töre, “Ben hastamı hastaneden çıkartırken bana eğer başarısız olunursa tekrar deneme işlemi için 1000 Euro ödeyeceğim söylendi. Bunun öncesinde herhangi bir bilgi verilmedi. 4 bin Euro ödedim, şimdi laboratuvar ortamında dondurulmuş çocuklarımızın tekrardan anne rahmine yerleştirilmesi için 1000 Euro daha istiyorlar bizden ve benim bunu karşılayacak gücüm yok. Türkiye’ye dönemiyorum, karım psikolojik olarak çökmüş durumda. Beni görmek istemiyor. Evde her şeyi kırıp döküyor” dedi.

Tüp Bebek Merkezi:

“Aileye herhangi bir vaatte bulunulmadı”

Töre’nin iddialarıyla ilgili ardından görüşlerine başvurduğumuz  Tüp Bebek merkezi yetkilileri ise, Töre ailesine her hastaya yasal prosedür çerçevesinde uygulanan işlem ve şartlar dışında herhangi bir vaatte bulunulmadığını dile getirerek, Tüp Bebek merkezlerinin yasa çerçevesinde sınırlarının belirlendiğini bunun dışına çıkarak aileyi mağdur etme gibi bir durumun asla söz konusu olamayacağını kaydetti.

“Aileye tüm bilgiler hem önceden hem daha sonradan verildi”

Tüp bebek için kendilerine başvuran aileye gerekli işlemlerin yapıldığını ve tüm bilgilerin hem işlemden önce hem de işlemden sonra gelişecek süre için aileye verildiğini belirten yetkililer, “Yasal çerçeve içerisinde hareket eden tüp bebek merkezleri gibi biz de aileye gerekli tedaviyi başlattık. Yumurta transferi şeklinde gerçekleşen tedavi sonrası anne adayı haminle kaldı ancak gerekli süre beklendikten sonra hamileliğin biyolojik olduğu ortaya çıkıt ve tüp bebek yöntemi gerçekleşmedi” şeklinde konuştu.

“Aile ikinci deneme için transfer ücretini karşılamak istemedi”

Ailenin şanslı olduğunu, döllenmenin birden fazla olduğunu da dile getiren Tüp Bebek merkezi , “Normal şartlarda ailenin de rızası ile döllenmiş ve dondurularak saklanan bu çocuklar aile daha sonra kardeş talebinde bulunursa, transfer ücreti karşılığı tekrar aynı yöntem ile anne rahmine yerleştirilecekti. Ancak aile ilk denemenin olumsuz sonuç vermesi ile tekrar deneme yöntemine transfer ücretini vermeden devam etmek istedi. Tüp Bebek merkezlerinin fiyat aralıkları ve yasal prosedürdeki hareketleri bellidir. Aile bize daha olumlu ve durumunun zorluğunu dile getirerek yaklaşsaydı bu işlemler ve indirim için biz de elimizden geleni yapmaya çalışırdık” açıklamasında bulundu.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.