1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜPLER PATLADI!
TÜPLER PATLADI!

TÜPLER PATLADI!

Araç yangını eve sıçradı!

A+A-

Demirhan'da Özgitler Restoran'ın karşısında bulunan apartmanın altındaki Van tipi araç alev alev yandı. Yangın nedeniyle çıkan duman ve sesler bölge halkını endişelendirdi

Ceren ÖZBİL

Demirhan'da dün öğle saatlerinde çıkan araç yangını ucuz atlatıldı. Özgitler Restoran'ın karşısında bulunan apartmanın altında park halindeki Van tipi araç aniden alev aldı.

Araç içerisinde bulunan boş tüpler patladı, koltuk, soba gibi eşyalar ise cayır cayır yandı. Araçtan yükselen alevler apartmanın birinci katında bulunan evin pencerelerine kadar yükseldi.

Alevlerin etkisiyle pencere camları çatladı. Ancak yangın evin içine sıçramadan kontrol altına alındı ve daha sonra da söndürüldü.

Yangın, dün saat 14.30 sıralarında Demirhan'da bulunan bir apartmanın altındaki Beyazıt Yayar'a ait DG plakalı aracın bilinmeyen bir nedenle alev alması sonucu çıktı.

DG 043 plakalı aracın alev aldığını gören bölge sakinleri, hemen itfaiyeyi arayıp haber verdi. İtfaiyenin gelmesiyle kontrol altına alınan yangın büyümeden söndürüldü.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Bölge sakinleri korkulu anlar yaşadı

Araç içerisinde bulunan tüplerin patlaması nedeniyle çıkan sesler ve etrafı kaplayan duman bölge halkını endişelendirdi.

Sesleri duyup, dumanı gören vatandaşlar hemen dışarı çıkarak neler olup bittiğini anlamaya çalıştı. Çıkan dumanlar nedeniyle görüş açısının düşmesi, o esnada Lefkoşa-Gazimağusa yolunda seyreden sürücülere de zor anlar yaşattı.

Yayar: 2 yıldır orada duruyordu

DG 043 plakalı aracın sahibi Beyazıt Yayar, kayıttan düşmüş olması nedeniyle 2 yıldır apartmanın altında durduğunu ve depo olarak kullanıldığını anlattı.

Araç içerisinde soba, yatak ve boş tüpler gibi ev eşyaları bulunduğunu kaydeden Yayar, yangının neden çıktığına anlam veremediğini söyledi.

Yayar, “2 yıldır yanmayan araç şimdi neden yandı anlamıyorum. Yanması için hiç bir neden yok” dedi.

“Komşular haber verdi

Yangın çıktığı esnada işinde olduğunu söyleyen Yayar, komşularının kendisini arayarak haber verdiğini belirtti. Haber alır almaz panik içinde aracının bulunduğu yere geldiğini kaydeden Yayar, şu ifadeleri kullandı:

“Haber verilir verilmez hemen koştum. Arabayı nasıl sürdüğümü hatırlamıyorum. İyi ki de kaza yapmadım. Ben Ercan Havaalanı'nda çalışıyorum. Arabamda yıllardır burada duruyor.”

“Kızım evdeydi”

Araçtan çıkan alevlerin pencere camlarına zarar verdiğini, evin de kendisinin olduğunu belirten Yayar, yangın sırasında kızının evde olduğunu söyledi.

Yayar, kızının dumandan zarar görmemek için camları kapattığını belirtti ve “Cana zarar gelmesin. Bu aracın arkasında da diğer arabam vardı. Komşular alıp onu çekti” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.