1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜPLER POLİSE İNDİRİLDİ!
TÜPLER POLİSE İNDİRİLDİ!

TÜPLER POLİSE İNDİRİLDİ!

Mağusa’da tüp gaz tartışması

A+A-

Jet Gaz Gazimağusa Ana Bayiliği yetkilileri, 500 kadar tüplerinin başka bir tüp gaz firmasının kamyonunda taşındığını belirterek buna tepki gösterdi.

Durumundan polisi haberdar eden Jet Gaz Gazimağusa Ana Bayiliği yetkilileri, tüplerin taşındığı kamyonun Dörtyol polisi tarafından durdurulup Gazimağusa’ya geri döndürülmesini sağladı.

Yaklaşık 500 adet Jet Gaz’a ait tüp, geçtiğimiz pazartesi akşamı diğer firmanın aracından Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nün araç park yerine indirildi.

Yasa ve tüzük gereği kendilerine ait boş veya dolu tüp gazları başka bir firmanın taşımasının yasak olduğunu kaydeden Jet Gaz Gazimağusa Ana Bayisi Erol Adalıer, olayı polise taşıdıklarını ve haklarını hukuk yolu ile arayacaklarını açıkladı.

Berna LTD adına konuşan Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, sistemin uzun zamandan bu yana böyle olduğunu belirterek, şikayetin kendisinin siyasi kimliğini karalamak adına yapıldığını dile getirdi.

Uygulamanın yasal olup olmadığını bilmediğini kaydeden Ataoğlu, gerekli açıklamayı kendisi yerine avukatının yapacağını bildirdi.

Fikri Ataoğlu’nun avukatı Yunsal İlhan yardımcısı aracılığıyla gerekli açıklamayı lüzum görülmesi halinde daha sonra yapacaklarını bildirdi.

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ise yasa gereği hiçbir firmanın başka bir firmaya ait tüpü taşıyamayacağını belirtti.

Şifa Çolakoğlu, söz konusu tüplerin geçtiğimiz pazartesi akşamı Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne indirildiğini kaydetti.

“Yasa gereği”

Şikayette bulunan Jet Gaz Gazimağusa Bölgesi Ana Bayisi Erol Adalıer, yasa gereği başka bir firma temsilcisinin, başka bir firmaya ait tüp gazları toplamasının, taşımasının, biriktirmesinin, takasa vermesinin veya hurdaya çıkarmasının yasak olduğunu söyledi.

Erol Adalıer, Jet Gaz’a ait tüplerin başka bir bölgeye hiç yetkisi olmayan başka bir firma tarafından taşınmak istendiği sırada şikâyetleri üzerine geçtiğimiz pazartesi akşamı Dörtyol’da polis tarafından bu işlemin durdurulduğunu ifade etti. Adalıer, tüplerin Gazimağusa Polis Müdürlüğü araç park alanına indirildiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz aylarda söz konusu şirkete yazı yazarak kendilerine ait tüplerin toplanmamasını istediklerini ve bunun devamının olması halinde hukuk yolu ile haklarını arayacaklarını bildirdiklerini anlatan Adalıer, önceki gün de Jet Gaz’a ait tüplerin başka bir yere kaldırılacağını öğrenmeleri üzerine durumdan polisi haberdar ettiklerini kaydetti.

Erol Adalıer, yaşanan olayla ilgili olarak polise şikâyette de bulunacaklarını anlattı. Adalıer, yasa ve tüzüklerin üzerinde kimsenin olamayacağını ve insanların sulh içerisinde yaşayabilmeleri için herkesin yasa ve tüzüklere uyması gerektiğine vurgu yaptı.

Erol Adalıer, yasa ve tüzüklere uymayanların cezalandırılmaları gerekliliğini dile getirdi.

Kaymakam’ın açıklaması

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu yasalara göre hiçbir firmanın başka bir firmanın tüplerini taşıyamayacağını söyledi.

Yaklaşık 500’e yakın tüpün toplandığını anlatan Şifa Çolakoğlu, geçtiğimiz pazartesi akşamı bu tüplerin polise indirilmesini sağladığını kaydetti.

Yasa gereği her firmanın sadece kendi tüpünü taşıma hakkına sahip olduğuna vurgu yapan Çolakoğlu, geçmişte bu yasanın çok tavize uğradığını ancak yasa ne derse onun yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Ataoğlu: Uzun süredir sistem böyle

Şikâyet ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Berna Ltd. Direktörlerinden Gürsel Ataoğlu, kendisinin şirkette sadece kontrol yaptığını, asıl ilgilinin abisi Fikri Ataoğlu olduğunu bildirdi.

Gazetemiz’e konuşan Fikri Ataoğlu ise uzun yıllardır bu sistemin yürütüldüğünü kaydetti. Fikri Ataoğlu, olaydaki asıl amacın “pislik atmak” olduğunu öne sürdü.

Siyasi kimliğinden dolayı şahsının karalanmaya çalışıldığını ifade eden Ataoğlu, yerel seçimlerde adaylığının söz konusu olması üzerine bu tür iddiaların ortaya çıktığını iddia etti.

Durumun yasaya aykırı olup olmadığını bilmediğini anlatan Fikri Ataoğlu, avukatıyla görüştüğünü ve kendisi yerine gerekli açıklamayı avukatı Yunsal İlhan’ın yapacağını kaydetti.

İlhan, yardımcısı aracılığıyla gerekli açıklamayı lüzum görülmesi halinde daha sonra yapacaklarını bildirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum