1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TURİSTLER, ÇEVREDEN ŞİKAYET ETTİ
TURİSTLER, ÇEVREDEN ŞİKAYET ETTİ

TURİSTLER, ÇEVREDEN ŞİKAYET ETTİ

Turistler, çevreden şikayet etti

A+A-

Hafta sonu ile birleşen 5 günlük bayram tatili dün sona erdi, 44 uçak dolusu insan Türkiye’ye geri döndü. Ancak tatilini uzatanların yanı sıra, yıllık iznini kullananlar ülkemize gelmeye devam ediyorlar. Ercan’daki yetkililerden elde edilen bilgilere göre; son 5 günde Ercan Havaalanı ile Türkiye’nin değişik bölgeleri arasında 424 karşılıklı sefer yapıldı.

Ercan’a dün 45 uçak inerken, 44 uçak da yolcularıyla birlikte geri döndü.

Tatilciler, Kuzey Kıbrıs’ın çok güzel bir yer olduğunu belirtirken, otellerin hizmetlerinden memnuniyet getirdiler. Tatilciler “burada çok güzel ilgi gördük, kaliteden ve ikramlardan memnunuz. Sadece tarihi yerleri dolaşırken bizleri üzen çöp yığınları ve kirlilik gördük” dediler.

Sahip çıkılması ve temizliğe önem verilmesi halinde Kıbrıs’ın çok daha güzel bir yer olacağını ve adaya gelen turist sayısının kat kat artacağını belirten tatilcilerin büyük bir kısmı “gidiyoruz ama yeniden geleceğiz” dedi.

 

Rekor İstanbul uçuşlarında 

   Havalimanı Şefi Şükran Balcı’nın gazetemize verdiği bilgiye göre; bayram süresince en fazla uçuş İstanbul – Ercan arasında yapıldı. Beş günlük sürede bu iki havalimanı arasında toplam 162 sefer gerçekleştirildi. 

   Türkiye ile Ercan arasında sefer düzenleyen 7 havayolu şirketinden en fazla uçuşu ise bir kez daha Pegasus yaptı. Pegasus 5 günde 158 sefere imza attı. 

 

Tatilciler ne dedi?

 

Ebru Biber 

 

“Adana’dan geldik. 3 günlük bayram tatilimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde doyasıya yaşadık. Bol bol dinlendik. Daha öncede geldiğimiz Kıbrıs artık bizim vazgeçilmezimiz oldu. Yine başka bir tatilde gelmeyi düşünüyoruz.”

 

Ali Kaya

 

“İlk defa geldiğim Kıbrıs’ı bir daha tercih eder miyim bilmiyorum. Her şey güzeldi ama daha da güzel olabilirdi. Şikayet edebileceğim herhangi bir şeyle karşılaşmadım. Yalnız zihnimde çok daha yeşil bir alan bekliyordum. Maalesef kurak görünce üzüldüm. Ciddi bir su sorunu varmış onu öğrendim. Arazileri de buna bağlı olarak bakımsız gördüm.  Ancak daha verimli olabilir, bu topraklar daha iyi işlenebilir.” 

 

Zeliha Akpolat

 

“Çocuklarımız burada okuyor. Onların sayesinde sürekli gelip gidiyoruz. Kıbrıs’tan çok memnunuz. Bu bayram tatili de buraya gelmemize vesile oldu.”

 

Elif Ünal 

 

“Ailece 4 gündür Kıbrıs’taydık. Bayram tatilini burada geçirdik. Bir daha gelmeyi çok isterim. Biz önceden de gelirdik. Ama 20 yıl aradan sonra ilk kez geldik. Her şey çok daha güzel olmuş “

 

Erdem Hacı Durak 

“Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü geldim. Güzel bir tatil geçirdim. İlk kez geldim, bir daha gelmeyi düşünüyorum. Tanıştığımız insanlar oldu, hepsi de çok sıcak insanlar. Her hangi bir sorun yaşamadık. 

 

Şelale Bayramova

 

 “Çocuğum burada okuyor. Hem onu görmek hem de tatil yapmak için Azerbaycan’dan geldim. 7 gündür buradaydım. Kıbrıs’a defalarca geldim, çok seviyorum.” 

 

Pelin Acar 

 

 “Aile ziyareti için geldiğimiz Kıbrıs’tan çok memnun kaldık. bir haftadır buradayız. Bayram tatili de aradan çıkmış oldu. Daha önceleri de gelmiştik ama bu kez her bir yanını gezme fırsatı bulduk. Adeta hayran kaldık. İyi duygularla ayrılıyorum. Bir kez daha tatil için gelebilirim.” 

 

Pelin Özkan 

 

“7 yıldır burada yaşıyordum. Acısıyla tatlısıyla çok güzel anılarım geçti. Kıbrıs çok seviyordum, ama okulum bitti. Şimdi veda zamanı. Yolculuk İstanbul’a. Kıbrıs’tan ayrılmak benim için çok zor olacak.”

 

Sinan Özkan

 

“8 yıldır aralıksız her yaz buraya geliyorum. Benim gözlemim biraz farklı. Çünkü Kıbrıs’ın 8 sene önceki durumuyla şimdi ki durumu arasında dağlar kadar fark var. Kıbrıs gittikçe dejenere oluyor. Kıbrıs kendi doğal özelliğini kaybediyor.  İngiliz kültürünün oturduğu bir kent iken, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra buraya yerleşenler Kıbrıs’ı dejenere hale getirdiler. O açıdan Kıbrıs’ın son halini ben pek hoş görmedim. Ancak bu durum Kıbrıs’a gelişimi azla engellemez, çünkü biz Kıbrıs’ı çok seviyoruz. Çocukluğumuzu buraya duyduğumuz özlem ile büyüdük biz.”

 

Turist akını devam ediyor

 

Bülent Sertel

 

“İstanbul’dan tatil için geldik. Arada bir geliriz. Kıbrıs’ı çok seviyoruz. Özellikle kış mevsiminde gelmek çok daha güzel. Çünkü İstanbul’la karşılaştırırsak kış mevsiminde Kıbrıs’a geldiğimizde resmen baharı yaşıyoruz.”

 

Mehtap Öztürk 

 

“Bayram tatili bitti ama biz bayramdan sonra gelmeyi tercih ettik. Büyüklerimizi gezdik biz önce, şimdi tatil zamanı. 3 gün buradayız”

 

Kemal Bakan 

 

“Kıbrıs’ı çok seviyorum. Tatillerin dışında da sık sık geliyorum. Pazar gününe kadar buradayım. Özellikle Kıbrıs denilince aklıma denizi geliyor. Arkadaşımla birlikte güzel bir tatil geçirmeyi planlıyoruz.”

 

Zehra Aslan

 

“İlk kez geliyorum. Daha önce çok kez duydum Kıbrıs’ı ama kısmet olmadı. Buraya gelen arkadaşlarım hep memnun ayrılıyor. Ben de memnun kalacağımı düşünüyorum.”

DİYALOG

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.