1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TURİSTLER SAĞLIK HİZMETİ ALACAK
TURİSTLER SAĞLIK HİZMETİ ALACAK

TURİSTLER SAĞLIK HİZMETİ ALACAK

YDÜ Hastanesi ile KITREB protokol imzaladı

A+A-

Kuzey Kıbrıs’a gelen turistlerin sağlığına yönelik olarak Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Lefkoşa Kıbrıs ile Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) arasında protokol imzalandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, protokol törenine YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl, Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) Başkanı İbrahim Altıner ile Genel Sekreter Mustafa Tolgalı’nın yanı sıra rehber grubu katıldı.

Kuzey Kıbrıs’a gelen turistlerin sağlığına yönelik olarak YDÜ Hastanesi ile KITREB arasında imzalanan protokol töreninde konuşan Ahmet Savaşan, “Kurucu Rektör Dr. Suat i. Günsel’in inisiyatifiyle hastanenin gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında yaptığı anlaşmalar sayesinde Kuzey Kıbrıs’ta yaşayanlar da ülkeye getirilen turistler de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin güvencesi altındadır” dedi.

Önemli adım
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre; Kuzey Kıbrıs’a gelen turistlerin sağlığına yönelik olarak imzalanan protokol törenine YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl, Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, KITREB Başkanı İbrahim Altıner ile Genel Sekreter Mustafa Tolgalı yanı sıra kalabalık bir rehber grubunun da katıldığı belirtildi.

Ahmet Savaşan törende yaptığı konuşmada, Kurucu Rektör Dr. Suat i. Günsel’in inisiyatifiyle hastanenin gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında tur operatörleri ve turizm profesyonelleriyle yaptığı protokoller sayesinde ülkeye getirilen turistlerin Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin güvencesi altına alındığını hatırlattı.

Savaşan şöyle konuştu:
“Ülkemize gelen hiçbir turistin başına beklenmedik bir kaza gelmesini istemeyiz. Fakat dünyaya baktığımızda bir ülkeye tatil yapmak için giden turistlerin ortalama yüzde sekizinin rahatsızlandığını veya kaza geçirerek hastanelerden hizmet aldığını görüyoruz. İşte bizler de bugün, turizm sektörümüzün turistlerle en çok teması bulunan kıymetli rehberlerimiz ile Kuzey Kıbrıs’a gelen turistlere ihtiyaçları olması halinde Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde verilecek olan yüksek standarttaki sağlık hizmetlerini ve şartlarını imza altına alarak güvence veriyoruz.”

Ahmet Savaşan konuşmasında “turist sağlığı” açısından dünyada en güvenli turizm destinasyonlarından biri haline gelen Kuzey Kıbrıs’ın Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile özellikle yaşlanan Avrupa ülkelerinden yurt dışına tatile gidecek olan üçüncü yaş grubu turistlerin talep ettikleri ve gidecekleri ülkeleri belirlemelerinde de önemli role sahip, uluslararası standartta sağlık hizmeti veren hastane ihtiyaçlarının en üst seviyede karşılandığının da altını çizdi.

Altıner: Turizmde sağlık da önemlidir
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Adem Aköl, “Ben öncelikle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne hayat vererek, ülke insanımızı ve turistlerimizi uluslararası standartlarda sağlık hizmetleriyle buluşturduğu için Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’e teşekkür etmek istiyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Altıner, YDÜ Hastanesi’nin turist sağlığına yönelik olarak yaptığı profesyonel çalışmalar ve anlaşmaların da etkisiyle ülkemizin nitelikli turistler tarafından gün geçtikçe daha fazla turist tarafından tercih edildiğini söyledi. Bir ülkede turizmin gelişebilmesi için ulaşım, konaklama, turistik ve insani zenginlikler yanında sağlığın da büyük önem taşıdığının altını çizen Altıner, Kuzey Kıbrıs’ın olağanüstü insani ve turistik zenginlikleri yanı sıra turistlere verdiği sağlık güvencesiyle de Dünya’da alternatif bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.