1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ!
TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ!

TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ!

Neydi ne oldu!

A+A-

Suriçi’nin dört bir yanında bulunan tarihi mekanların yanı sıra şehrin göbeğinde, Namık Kemal Meydanı’nın yanı başında bulunan Francis Kilisesi ve Cafer Paşa Hamamı’nın bakımsızlığı ise hem vatandaşın hem de turistin tepkisine neden oluyor.
“Bar”dı harabe oldu
Evkaf Dairesi arşivlerine göre 1601, Cafer Paşa Hamamı’nın üzerinde bulunan tabelaya göre 1605 yılında inşa edilen ve Osmanlı dönemi yapı özelliklerini yansıtan tarihi hamam uzun bir süre “Hammam Inn” isminde bir bar olarak işletildi. İşletme bir süredir faaliyet göstermezken, tarihi hamamın kapılarına kilit vurularak turistlerin ziyaretine kapalı durumda. Dış cephesinde ise tarihi duvarlarda asılı bulunan tabela yere düşmek üzere ve hamamın dış duvarlarının yanı başında ise bar tezgahı atıl durumda. Hamamın arka kısmında bulunan tahta kapılar ise meçhul şahıslar tarafından kırılarak harabe hale getirilirken, bir adet büyük avize demirleri, tahta bank ve masa barın arka kısmında kötü görüntülere neden oluyor.
Gezecek bir yer bulamadılar
Cafer Paşa Hamamı’nın yanı sıra aynı avlu içerisinde bulunan Francis Kilisesi de ilgisizlikten dökülüyor. Eski eserlerin üzerinde boyalar ile yazılan yazılar ve düzensiz çevre ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor. Tatil için Gazimağusa’yı tercih eden İranlı çiftler, Francis Kilisesi içerisine girdiği zaman hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti. Tarihi dokuların oldukça güzel olduğunu söyleyen İranlı çiftler, ülke tarihini yansıtan eserlere özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Ellerinde haritalar ile Suriçi’nde gezintiye çıkan turistler, Francis Kilisesi’ne girdiği zaman inceleyecek ve görecek bir şey bulamadıkları için arkalarını dönüp kaçıyor.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.