1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘TURİZM BAKANLIĞI CUMHURİYETİ’
‘TURİZM BAKANLIĞI CUMHURİYETİ’

‘TURİZM BAKANLIĞI CUMHURİYETİ’

Denktaş'a çağrı...

A+A-

Aygın, Girne Limanı’na en büyük zararı, merkezi hükümetlerin verdiğini savundu

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın Girne Antik Limanda sorunlar olduğunu kaydetti. Sorunların başlıca kaynağının UBP hükümeti olduğunu ileri süren Aygın, dönemin Turizm, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ünal Üstel’i sert bir dille eleştirdi.Geçmiş hükümetlerin Liman konusunda sıkıntıların başlıca nedeni olduğunusavunan Aygın, merkezi hükümetlerin Antik Liman’a zarar verdiğini savundu.

Dönemin Turizm, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ünal Üstel’in limana en büyük kötülüğü yapan isim olduğunu söyleyen Aygın, bu kötülüğün, limanın Turizm Bakanlığı’na bağlanarak yapıldığını aktardı. Aygın, “Bu şehirde halkın sorun yaşamasına neden olduysa birileri, bunun içinde merkezi hükümetlerin payı vardır. Girne kentine yaklaşımları, kente bugüne kadar hep zarar verdi. Girne limanını parsel olarak ilan ettiler” dedi.

Sümer Aygın, dönemin Turizm Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ünal Üstel’in Girne Antik Limanı’nı bakanlığa bağlama sebebini, “Belediye çekidüzen vermek için bir iki insanı uyardı ve o insanları politik anlamda korumak için, bir iki insan yerinden kımıldamasın diye Girne Limanı’nı parsel ilan ederek bakanlığa verdiler” şeklinde yorumladı.


DENKTAŞ’A ÇAĞRI

Aygın, Limanın Çevre Bakanlığı’na bağlandığı dönemde kendilerinin çağrıda bulunarak “bu işi başaramayacaksınız. Gelin bu işin üstesinden birlikte gelelim” dediklerini kaydetti. Aygın sözlerini şöyle sürdürdü, “Girne Limanı ayrı bir cumhuriyet. Turizm Bakanlığı Cumhuriyeti. Serdar Bey de aynı düşünceyi taşıyor ki, bugüne kadar davet edip bizimle görüşmedi.

Girne Limanı’nın sorunlarını çözmek için bizimle masaya oturmadı. Girne Belediyesi gibi önemli bir gücü ellerinin tersiyle kenara iterek bazı firmalarla sponsorluk alarak limana bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Doğru olan belediye ile birlikte gerçek anlamda projeler çıkararak, limanın idaresinde belediye ile birlikte hareket etmektir. Hükümetin hantal yapısı, konulara mali kaynak yaratmadaki sıkıntıları, Girne Limanı’nın onlarca yıl daha sorunlarının devam edeceğini gösteriyor. Başbakan Yardımcımız Denktaş bizi çağırsın el ele verelim, limanla ilgili neler yapabileceğimizi konuşalım.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.