1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI MEHMET HARMANCI MAGUSA‘DA İNCELEMELERDE BULUNDU
TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI MEHMET HARMANCI MAGUSA‘DA İNCELEMELERDE BULUNDU

TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI MEHMET HARMANCI MAGUSA‘DA İNCELEMELERDE BULUNDU

TESPİT EDİLEN, KAYIT ALTINA ALINAN SIKINTILAR VE EKSİKLİKLER İÇİN İLGİLİ ÇALIŞMALAR DERHAL BAŞLATILDI

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Gazimağusa bölgesinde incelemelerde bulundu.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakanlığa bağlı daireleri ve turizm ofislerini ziyaret eden Bakan Harmancı, personelle tanışarak, sorunları dinledi.

İncelemelerine Surlar içinde bulunan Turizm Ofisi ile başlayan Bakan Harmancı, daha sonra Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret esnasında, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Şubesi Amiri Elif Karaca, Bakan Harmancı’ya eşlik ederek, bilgiler verdi.

Elif Karaca Gazimağusa bölgesinde yapılacak heykel müzesi ve çocuk müzesi projelerini anlatarak, projenin aşamaları hakkında Bakan Harmancı’ya bilgiler aktardı.

Otello Kalesi, Kertikli Hamamı ve restorasyonu devam eden eski eserlerin son duruma değinerek, Akkule Tabyası için yapılan çalışmalardan bahseden Karaca, yaşanan sıkıntıları da dile getirdi.

Bakan Harmancı özellikle müze ve restorasyon projelerinin hızlandırılması, biran önce halka kazandırılması hususunda gereğinin yapılmasını istedi.

Ermeni Kilisesinin restorasyonunu da yerinde ziyaret eden Harmancı, görevli arkeologlardan son durum hakkında bilgi aldı.

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ GAZİMAĞUSA ŞUBESİ’Nİ ZİYARET

Daha sonra Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Şubesi’ni ziyaret ederek personelle tek tek sohbet etme imkanı bulan Bakan Harmancı, personelin çalışma standartları, sıkıntıları  ve yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bakan Harmancı, denetimlerin arttırılması gerektiğini belirtti.

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET

Ziyaretlerine Gazimağusa Belediyesi ile devam eden Harmancı, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile “Cherrington 2000 Sahil temizleme aracının” belediyenin kullanımına verilmesi amacıyla bir protokol imzaladı.

Protokole göre, aracın tüm bakım, onarım ve yakıtı Gazimağusa Belediyesi tarafından karşılanacak, aracın temizleyeceği sahiller belirlenerek, Çevre Koruma Dairesi koordinesi ve işbirliğiyle temizlik işlemleri gerçekleştirilecek.

İmzalanan protokol, aracın tüm bakım ve onarımının yapılması sonrasında bir yıl sonra Çevre Koruma Dairesi’ne iadesiyle sona erecek.

Ziyarette ayrıca, Gazimağusa Turizm Ofisi ile belediye arasında koordinasyon sağlanarak haftanın belirli günlerinde şehir içinden, Salamis Harabeleri’ne turiste yönelik ücretsiz taşımacılık yapılması kararlaştırıldı.

GAZİMAĞUSA LİMANI’NA ZİYARET

Limanlar bölgesini de ziyaret eden Harmancı, Güç-Sen yetkilisi Erol Emin’den bilgiler alarak Gazimağusa ziyaretine devam etti.           

Erol Emin, limanda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, sorunlarının ciddiye alınması ve bir an önce halkın sağlığını da tehdit eden sorunlara çare bulunmasını istedi.

Turizm, Ticaret ve Endüstri Limanı olarak hizmet veren Gazimağusa Limanı’nda tüm hizmetlerin verilmesinin getirdiği sıkıntılardan bahseden Emin, isteklerini dile getirdi.

Sıkıntıları dinleyen Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, özellikle ilgili Bakanlar kurulu kararının en kısa sürede incelenerek, uygulanması yönünde girişim başlatacaklarını dile getirdi.

Bakan Harmancı konu hakkında gerekirse ikinci bir bakanlar kurulu kararı çıkarılmasının sağlanacağını, gerekirse de cezai müeyyidelerle konuya müdahale edilmesi yönünde girişim başlatacaklarını belirterek, ayrıca Maliye, Ekonomi ve Enerji Bakanları ile derhal toplantı yapılacağını kaydetti.

Gazimağusa Limanı’dan sonra Salamis Eski Eserler ve Müzeler Dairesi memurları ve rehberleriyle sohbet etme imkanı bulan Bakan Harmancı, son olarak Karpaz Gate Marina işletmecisi ve yetkilileri ile görüştü.

Bakan Harmancı ve beraberindeki yetkililer tarafından tespit edilen, kayıt altına alınan sıkıntılar ve  eksiklikler için ilgili çalışmaların derhal başlatıldığı ifade edildi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.