1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TURİZM PROJESİNİN UYGULANMASINA BAŞLANDI
TURİZM PROJESİNİN UYGULANMASINA BAŞLANDI

TURİZM PROJESİNİN UYGULANMASINA BAŞLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası,

A+A-

TULGA:”YEREL İŞGÜCÜ ORANINI YÜKSELTECEK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO)  işbirliğinde hazırlıkları tamamlanan “Turizm Sektöründe Meslek Eğitimi ve İstihdam Projesi”nin uygulanmasına başlandığı bildirildi.

KTEZO’dan verilen bilgiye göre, projenin eğitim safhası çarşamba günü Kaya Artemis Otel’de başladı. Eğitimler, önümüzdeki hafta salı günü Nuh’un Gemisi, çarşamba günü de Salamis Bay Conti Resort Otel’de başlayacak.

Eğitimler, iş başında eğitim modeli ile gerçekleştirilecek. Eğitim alan çalışanlar aynı zamanda işletmenin elemanları olarak kendi branşlarında çalışmaya devam edecekler. Sigorta ve İhtiyat Sandığı devlet tarafından ödenecek. Tamamı KKTC vatandaşı olan çalışanlar, eğitim aldıkları günlerde cep harçlığı da alacaklar.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin koordinatörlüğünde hazırlanan Mesleki Gelişim ve Kişisel Bakım Modülleri ile başlayan eğitim, Mağusa Ticaret Lisesi ile Kumyalı Meslek Lisesi’nde görev yapan 4 öğretmen tarafından verilecek.

İkinci etabı Girne bölgesinde gerçekleştirilecek eğitimlerin hedefi, otellerde daha fazla KKTC vatandaşı çalıştırılmasını özendirmek, ayrıca sektördeki tüm KKTC vatandaşı çalışanları süreç içinde sertifikalandırıp, ehliyetli çalışanlar haline dönüştürmek.

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın uzun yıllara dayanan meslek eğitimi  ve meslek edindirme alanındaki işbirliğinin gittikçe genişleyip çeşitlendiğini, Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi’nin 700’e yakın çırak ve 40’a yakın yetişkine eğitim vermekte olduğunu ifade etti.

Tulga, İçişleri Bakanlığı ve Merkezi Cezaevi Müdürlüğü işbirliğinde 70’in üzerinde mahkum ve tutukluya meslek eğitimi verildiğini hatırlattı.

Tulga, “Turizm Sektöründe Mesleki Eğitimi ve İstihdam Projesi”nin paydaşlar arasında büyük sinerji yarattığını ve maliyetlerde büyük tasarruf sağladığını ve işgücü kalitesinin artmasına aracı olduğunu kaydetti.

Tulga, projenin daha da derinleştirilmesi ve daha çok kurumun dahil olmasıyla birlikte 2-3 yıl içinde vatandaş olan ara eleman sorununun büyük ölçüde ortadan kalkacağını ve yerel işgücüne katılım oranının çok yükseleceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.