1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TURİZMİN AMİRAL GEMİSİ YOLA DEVAM EDİYOR
TURİZMİN AMİRAL GEMİSİ YOLA DEVAM EDİYOR

TURİZMİN AMİRAL GEMİSİ YOLA DEVAM EDİYOR

Turizmin amiral gemisi yola devam ediyor

A+A-

Nadire BAHADİ

Yeniboğaziçi bölgesinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı Salamis Bay Conti Otel’de 23 Nisan tarihinde çıkan yangında otelin “Salamis” isimli yemek salonu tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, yangında meydana gelen hasar tespit çalışmaları hala devam ediyor. Yangın ile ilgili Havadis’e konuşan Genel Koordinatör Mehmet Kıral olayın sabotaj olmadığını kaydetti. Olayda ihmal olup olmadığı ise polis raporlarında açıklanacak. Yangının otel üzerinde olumsuz bir etki yaratmadığını kaydeden Kıral, 2016 turizm sezonunun yine yüksek doluluk oranı ile tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.

3-4 saat içinde hayat normale döndü

Salamis Genel Koordinatörü Mehmet Kıral yangının “Salamis” isimli salonun büyütülmek istenmesi nedeni ile inşaatı devam ettiği sırada meydana geldiğini açıkladı. 23 Nisan Cumartesi sabah saat 10:00 sıralarında gelen bir telefonla salonun çatısından dumanların yükseldiğini haber alan Kıral, itfaiye ekiplerinden yardım istenmesinin ardından ilk önce güvenlik önlemleri açısından otelde konaklayan 700 misafirin tahliyesinin gerçekleştiğini ifade etti. Çok sayıda itfaiye ekibinin yoğun çabası sonucu yangının başka bölümlere sıçramadan kısa sürede kontrol altına alındığını ifade eden Kıral, alevlerin söndürülmesinin ardından otelde konaklayan 700 turistin yeniden odalarına yerleştirildiklerini söyledi. Kıral otelde 3-4 saat içerisinde hayatın normale döndüğünü açıklarken tüm hizmet ve aktivitelerin kısa süre içerisinde yeniden faaliyete geçmesi ile müşterilere mağduriyet yaşatılmadığını kaydetti.

“Sabotaj yok, ihmal araştırılıyor”

Kıral söz konusu salonun büyütülmek ve yenilenmek istenmesi ile bir süredir inşaat halinde olduğunu belirtti. “Yangında kesinlikle sabotaj yok” diyen Kıral, polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sonucu ihmal olup olmadığının raporlarla açıklanacağını kaydetti. Kıral tamamen kullanılmaz hale gelen salon için de hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini henüz bir rakamın belirlenmediğini açıkladı.

1-852.jpg

Kıral: 2016’nın yoğun bir yıl olması beklenir

Yangının önlem alınmaması ve önüne geçilememesi halinde felakete dönüşebileceğini belirten Genel Koordinatör Mehmet Kıral, “yaşadığımız olayda tüm tesellimiz ölümle sonuçlanmaması ve ağır yaralanmaların meydana gelmemesidir” şeklinde konuştu. Yaşanan talihsiz olay Salamis için 2016 yılı yaz turizm sezonunu olumsuz etkilemedi. Salamis Otel’inKKTC otelleri arasında doluluk oranı en yüksek otellerden biri olduğunu belirten Kıral, her yıl diğer otellere oranla yüzde 50 daha fazla turist ağırlandığını açıkladı. Gerek hizmet, gerek aktivite gerekse tesislere duyulan beğeni sayesinde 2016 yılının da 2015 gibi yoğun bir yıl olmasının beklendiğini açıklayan Kıral, “turizmin amiral gemisi yola devam ediyor” şeklinde konuştu.

Salon birkaç aya hazır

Mehmet Kıral hasar tespit çalışmaları nedeni ile tadilatına henüz başlanamayan “Salamis” isimli salonun çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz süratle tadilatına başlanacağını ifade etti. Yaz sezonu olması nedeni ile kapalı salon yerine pek çok rezervasyonun açık bahçede bulunan havuz başı ve çim bahçe bölgesinde olduğunu ifade eden Kıral, birkaç ay içerisinde salonun yeniden hizmete açılacağını belirtti. Kıral yaşanan talihsiz olay nedeni ile arayarak ilgilenen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile otele giderek ilgilenen pek çok siyasi isme de teşekkürlerini iletti.

2-513.jpg

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.