1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK BELGESİNE TEPKİLER
TÜRK BELGESİNE TEPKİLER

TÜRK BELGESİNE TEPKİLER

Türk Belgesine tepkiler

A+A-

Türkiye’nin, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi çerçevesinde AB’ye sunduğu belgede, Güney Kıbrıs’ı “ölü” olarak nitelendirmesine Rum siyasilerden tepki geldi.

Fileleftheros gazetesi, Rum siyasilerin,  Türkiye’nin Lüksemburg’ta Pazartesi günü gerçekleştirilen Türkiye-AB Ortaklık Konseyi çerçevesinde sunduğu belgede, AB üyesi Kıbrıs devletini ölü olarak addetmesine ve “merhum”(defunct) olarak nitelendirmesine tepki gösterdiğini yazdı.

Habere göre, Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos, Ankara, eğer Avrupa perspektifi istiyorsa, Güney Kıbrıs ve AB karşısındaki yükümlülükleri de dahil olmak üzere AB ile imzaladığı anlaşmalara ve kararlara saygı göstermesi gerektiğini savundu.

DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu Türkiye’nin ifadelerini, “diplomatik gülünçlük tepkileri” olarak nitelendirdi.

Prodromu, AB organlarındaki tüm kademelerdeki dayanaklarını genişletmesi gerektiğini söyledi.

DİKO açıklamasında, Anastasiadis’in iyi çocuk politikası ve cömert katkılarının, maalesef bu tür davranışların göğüslenmesini mümkün kılmadığını belirtti.

DİKO, bu nedenden dolayı Rum tarafının Kıbrıs sorunundaki stratejisinin bütünlüklü ve kolektif şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

EDEK ise açıklamasında, Rum Yönetimi’nin, AB’nin bu konuda Türkiye’ye yönelik olarak yanıt vermesini talep etmesi gerektiğini belirtti.

EDEK açıklamasında ayrıca “Ya Türkiye, AB katılım yükümlülüklerini yerine getirecek ya da AB katılım süreci sona erecek” ifadesini de kullandı.

EVRO.KO Başkanı Dimitris Şilluris, Ankara’ya, hiçbir AB müzakere başlığının açılmayacağının tarafımızca yeniden hatırlatılması gerektiğini ifade etti.

Şilluris Türkiye’nin tutumunu değiştirmemesi ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, Türkiye’nin, oylarına ihtiyaç duyacağı zaman “merhum” olacaklarını da ileri sürdü.

Rum Çevreciler ise açıklamasında, Hükümet’in buna ne zaman tepki göstereceği sorusunu sordu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.