1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK DEVLETÇİĞİ İSTEYİP UTANMADAN SÖYLÜYORMUŞUZ
TÜRK DEVLETÇİĞİ İSTEYİP UTANMADAN SÖYLÜYORMUŞUZ

TÜRK DEVLETÇİĞİ İSTEYİP UTANMADAN SÖYLÜYORMUŞUZ

Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini yakından izlemeye devam ederken, geminin, beraberindeki

A+A-

Rum basını, Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini yakından izlemeye devam ederken, geminin, beraberindeki başka bir gemiyle birlikte dün Güzelyurt körfezinde bulunduğu ileri sürüldü.

Geminin, adanın kuzey batısındaki deniz bölgesinde giderek yaklaşmakta olduğunu iddia eden Fileleftheros gazetesi, radara göre, geminin dün Güzelyurt körfezi ile Türkiye’nin Anamur bölgesindeki kıyıları arasında hareket ettiğini öne sürdü.

Haberde, geminin adanın kuzey ve batısındaki araştırmalarını sürdürdüğü iddiaları yinelendi.

BAŞPİSKOPOS HRİSOSTOMOS ENERJİ KONUSUNA DEĞİNDİ

Haravgi’nin haberine göre ise, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Türklerin en nihayetinde Kıbrıs sorununun çözümünü kabul edeceklerini, çünkü tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’indeki petrol ve doğal gaza ilişkin olarak, büyük çıkarlara sahip oldukları iddiasında bulundu.

Türklerin, neyin kendi çıkarlarına olduğunu ölçüp biçeceklerini, öte yandan doğru, federal bir devlet meydana getirmeleri için (Türklerin) çıkarlarının büyük olduğuna inanmak istediğini dile getiren Hrisostomos, Rum MEB’inde gerek doğal gaz, gerek petrol olarak bulunan yatakların, sanılandan daha fazla olduğunu savundu.

Katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun doğru çözümünün gününün gecikmeyeceğini savunan Hrisostomos, Rum siyasi liderliğine, Türk tarafına destek alacağı ve KKTC’nin devlet varlığı elde edeceği “yarım kelime bile vermemesi için”, çok dikkatli olması uyarısında bulundu.

“Türklerin Kıbrıs’ta Türk devletçiği istediklerini ve bunu utanmadan söylediklerini” de öne süren Hrisostomos, Türklerin bir taraftan federasyon istediklerini söylediklerini, diğer taraftan da iki devletten bahsettiklerini iddialarına ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.