1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER VE TOPLULUKLAR MEDYA FORUMU
TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER VE TOPLULUKLAR MEDYA FORUMU

TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER VE TOPLULUKLAR MEDYA FORUMU

Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu’nun dördüncüsü Girne’de yapılıyor.

A+A-

FORUMUN AÇILIŞ TOPLANTISI YARIN GERÇEKLEŞTİRİLECEK 

Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu’nun (TÜRKMEP) dördüncüsü Girne’de yapılıyor.

TÜRKMEP Dönem Başkanı Prof. Dr. Ata Atun’un verdiği bilgiye göre, Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu'nun açılış toplantısı yarın saat 14.30’da Girne'de Acapulco Otel ve Konferans Merkezi’nde yapılacak.

Açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyeti Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Türkmep Başkanı Prof. Dr. Ata Atun, TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yapacak.

Halkın katılımına açık olan Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu, 16 Kasım Pazar günü Acapulco Otel ve Konferans Merkezinde 4 ayrı oturumla devam edecek. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu’nun kapanış oturumu, 17 Kasım pazartesi günü sabah 09.00 gerçekleştirilecek ve saat 11.00'de yapılacak değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erecek.

Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar IV. Medya Forumuna, KKTC, Türkiye, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Batı Trakya, Gagauz Yeri, Kırım, Kerkük, Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti, Hakasya Özerk Cumhuriyeti, Kabardin-Balkar Özerk Cumhuriyeti, Karaçay-Çerkes Özerk Cumhuriyeti, Tataristan Özerk Cumhuriyeti, Saha-Yakut Özerk Cumhuriyeti ve Tuva Özerk Cumhuriyeti’nden platforma üye gazeteci, akademisyen, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılacak. 

Genel Sekreterliği Ankara'da bulunan ve Genel Sekreterlik görevini tüm üye ülke temsilcilerinin imzalayarak onayladığı tüzük gereği 'nün yaptığı TÜRKMEP, Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar arasında bir haber havuzu kurularak, işbirliğinin medya aracılığıyla geliştirilmesi hedefleniyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.