1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASINDA ŞİFRELER
TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASINDA ŞİFRELER

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASINDA ŞİFRELER

Türk Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu şifreler bulunuyor:

A+A-

 

ERDOĞAN-SAMARAS GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE “TÜRKİYE YUNANİSTAN’I İKİNCİ KEZ ELİ BÖĞRÜNDE BIRAKTI”

TC Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyareti sırasında söylediklerine Yunanistan’dan gelen tepkileri, “Yunanistan’ın iç siyasi oyunu” olarak nitelemesi; Rum basını tarafından,  NATO zirvesi çerçevesinde gerçekleşecek Erdoğan-Samaras görüşmesi öncesinde “Türkiye’nin Yunanistan’ı yeniden eli böğründe bırakması” olarak yorumlandı.

Fileleftheros “Görüşmeden Önce Yeni Elini Böğründe Bırakma... Ankara Atina’nın Tepkisinin ‘İç Sebeplerden Dolayı’ Olduğunu Savunuyor... ‘Barbaros Sizinle Alakalı Değil’” başlıklı haberinde TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın NATO zirvesi çerçevesindeki görüşmesinin nihayet bugün gerçekleşeceğini yazdı.

Gazete Erdoğan’ın resmi KKTC ziyareti sırasında söyledikleriyle “elini böğründe bıraktığı” Yunanistan’ı, Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasıyla Erdoğan-Samaras görüşmesi öncesinde bir kez daha “eli böğründe bıraktığı” yorumunu yaptı.

Ankara’nın, Yunanistan tarafından gösterilen tepkiyi cevaplarken, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin faaliyetlerinin Yunanistan’la alakalı olmadığını da açıkça ortaya koymaya çalıştığını belirten gazete özetle şunları da yazdı:

“Açıktır ki Türk tarafı, Yunanistan’ı aşağılama taktiği ile sistemli şekilde Yunan tarafı aleyhine avantaj elde etmeye çalışıyor. Aynı zamanda, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün geçen Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göndermede bulunarak, Yunan yetkililerin kendileriyle görüşmesi sırasında başka, kamuoyuna yönelik açıklamalarında başka konuştuklarını belirtiyor.

Türk Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu şifreler bulunuyor:

1-Ankara Atina’nın tepkisine mikro politik boyut katmaya çalışıyor.  ‘Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün, Cumhurbaşkanı’nın ‘KKTC’ ziyaretiyle ilgili 1 Eylül 2014 tarihli, iç politikayla ilgili düşüncelerden kaynaklandığını düşünmek istediğimiz açıklaması,  son zamanlarda Yunanistan’la kurduğumuz ve devamını arzuladığımız işbirliği anlayışını yansıtmıyor’ denildi. Son ifade Türkiye’nin dolaylı ancak net şekilde vermeye çalıştığına; Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisinin iki ülke arsındaki yüz yüze görüşmelerle uyumlu olmadığına gönderme yapmaya çalışıyor.

2- Türk gemisi ‘Barbaros’un Kıbrıs’ın deniz bölgesindeki yasadışı araştırmalarıyla da ilgili mesaj veriyor. Araştırmalar bu dönemde de yapılıyor e bölge 10 Kasım’a kadar bağlandı. Açıklamada ‘Bunun ötesinde, Yunanistan’la hiçbir alakası olmasa da Türk kıta sahanlığında başlayan araştırma faaliyetlerine atıfta bulunulmasının izahı zordur. ‘Türk kıta sahanlığı’ ifadesi soru işaretleri yaratıyor. Ancak bununla ilgili ‘Türk izahı’ vardır. Türkiye ile sahte devlet arasındaki deniz sınırlarını belirleme anlaşmasında, alışılageldiği gibi, orta çizgi seçilmedi. Türkiye çizgiyi istediği noktaya kadar ‘çekip’ daha çok deniz bölgesi elde etti. Elbette anlaşma geçerli değildir ve tanınmayan yasadışı bir işlemdir. Ankara’nın Barbaros aracılığıyla araştırma yaptığı bu bölge ‘Türk kıta sahanlığı’ olarak nitelendirildi.”

VOLKAN BOZKIR’IN AA’YA AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI RUM BASININDA

Türkiye’nin yeni AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın AA’ya verdiği röportaj da Rum basınında geniş yer buldu.

Fileleftheros Bozkır’ın açıklamasının satır başlarına yer vererek, Kıbrıs sorununun kendi parametreleri olduğu, Kıbrıs müzakerelerini her zaman AB üyelik prosedürü unsurlarından ayrı tutmaya özen gösterdikleri açıklamasını öne çıkardığı haberi “Ankara: Maraş’ı Tartışmıyor... Bir Başlık Açılsın Diye Kıbrıs’ta Hiçbir Şey Vermeyeceğiz” başlığıyla aktardı.

Politis haberi “Türk AB Bakanı: ‘Üyeliğe Karşılık Maraş’a Hayır... Sepetler Ayrı”; Alithia “ABD Sayesinde Kıbrıs Sorununda İlerleme Var... Volkan Bozkır: ‘AB’nin Yapamadığını ve Yapmak İstemediğini ABD Yapıyor”, ‘ABD Çıkarlarını Kıbrıs’ta Gördü... Bozkır Kıbrıs Sorununda İlerleme Olmaya Başladığını Savunuyor” başlığıyla aktardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.