1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK DÜNYASI GENÇ YETENEKLER FESTİVALİ
TÜRK DÜNYASI GENÇ YETENEKLER FESTİVALİ

TÜRK DÜNYASI GENÇ YETENEKLER FESTİVALİ

Devlet Halk Dansları Topluluğu genç grubu ve Kıbrıslı Türk genç yetenekler, Kültür Dairesi’nin organizasyonu ile “Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali”ne katıldı.

A+A-

Devlet Halk Dansları Topluluğu genç grubu ve Kıbrıslı Türk genç yetenekler, Kültür Dairesi’nin organizasyonu ile “Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali”ne katıldı.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, "Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali”, 18-24 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) başlattığı, Türk Dünyası Kültür Başkenti uygulaması çerçevesinde Eskişehir’de gerçekleştirildi.

Eskişehir Valiliği ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı işbirliğinde  düzenlenen festivale, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan ve Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti'nden, yaşları 14 ile 29 arasında değişen genç sanatçılar katıldı.

KKTC’yi temsilen festivale, Kültür Dairesi Folklor Araştırma ve Geliştirme Şubesi’nden Fatoş Giritli başkanlığında katılan kafilede, Devlet Halk Dansları Topluluğu Genç Grubundan Mehmet Alganer, Berke Çevik, Çağın Hacı, Erdem Lif, Ayşe Buhur, İzem Kanlı, Ayla Çobangil ve Yarem Alganer, müzisyen gençler Mehmet Emin Önder (gitar), Didem Korkmazcan (keman), fotoğrafçı Halil Ozankaya ve el sanatları (sele-sesta) alanında çalışma ve üretim yapan Fatma Güvercin yer aldı.

Festival çerçevesinde düzenlenen sergide, Halil Ozankaya’nın 15 fotoğrafına yer verilirken, ülkelerin el sanatlarının tanıtıldığı etkinlikte ise Fatma Güvercin’in canlı olarak örme işlemi ile yaptığı sesta ve seleler sergilendi. Katılımcı ülkelerin ses, dans ve enstrüman sanatçılarının sırasıyla sahne aldığı 23 Kasım'da Ankara’da düzenlenen festivalin kapanış gecesinde de, Mehmet Emin Önder (gitar) ve Didem Korkmazcan (keman) da ülkeye ait müzik ve şarkıları dinleyicilere sundu. 

Katılımcı ülkelerin gençlerinin ülkelerinin folklorik öğelerini yansıtan halk danslarının da sahnelediği “Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali” çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, KKTC’yi temsilen katılan Devlet Halk Dansları Topluluğu Genç Grubu dansçıları da Kıbrıs Türk halk danslarından örnekler sundu. Ayrıca festival kapsamında heyetler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş’ı ziyaret etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.