1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK-İŞ, HÜR-İŞ'İ ZİYARET ETTİ
TÜRK-İŞ, HÜR-İŞ'İ ZİYARET ETTİ

TÜRK-İŞ, HÜR-İŞ'İ ZİYARET ETTİ

Türk-İş, Hür-İş'i Ziyaret Etti

A+A-

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 22. Olağan Genel Kurulu’nun ardından oluşan Ergün Atalay başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC devletleri arasındaki karşılıklı ilk ziyaretler geleneği kapsamında kendilerinin de ilk yurt dışı ziyareti kardeş ülke KKTC'ye gerçekleştirmekten onur duyduklarını belirterek, yarın; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret edeceklerini söyledi.

Atalay başkanlığındaki Türk-İş heyeti, bugün Hür-İş'e bağlı sendikaların yetkilileriyle de Kamu-İş Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Görüşmede Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Teşkilat Sekreteri Eyüp Alemdar eşlik ederken, Türk-İş’in KKTC Temsilcisi Ahmet Çaluda da hazır bulundu.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu'na ise, Hür-İş'e bağlı sendikaların başkan ve yetkililerinden oluşan yönetim kurulu eşlik etti.

Türk-İş KKTC Temsilcisi Ahmet Çaluda burada yaptığı konuşmada, Türk-İş'in 22. Olağan Genel Kurulu sonrası ilk ziyareti KKTC'ye ardından da Azerbaycan'a gerçekleştireceğini ifade ederek, Türk-İş Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

Türk-İş'in çalışma hayatına yön veren ve her zaman çalışanın yanında olan bir federasyon olduğuna vurgu yapan Çaluda, Türk-İş ile "Et ve tırnak gibiyiz" dedi, Türk-İş'in her zaman kendilerine manevi destek yanında, üyelerinin eğitim ve sağlık sorunları konularında da yakından ilgilendiğine işaret etti.

LATİFOĞLU

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da, Hür-İş'e bağlı sendikalar olarak Türk-İş'in ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirmesinden onur duyduklarını belirterek, işbirliklerinin süreceğini vurguladı.

Latifoğlu, Türk-İş'in her zaman kendilerine destek ve güç verdiğini belirterek, "önümüzdeki dönemde de desteklerini alacağız. Ülkede ekonomik koşullar ve çalışan hakları geri gidiyor, bu yönde verdiğimiz mücadelede her zaman destek verdiler, vermeye devam edecekler" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da, Türk-İş adına herkesi selamlayarak, KKTC'yi ziyaret ettmekten onur duyduklarını kaydetti.

Atalay, iki devlet arasında güzel bir gelenek olduğunu ve kendilerinin de bu ziyaret geleneğini devam ettirdiklerini belirterek, yarın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve 3. Cumhurbaşkanını ziyaret edeceklerini ve ardından adadan ayrılacaklarını söyledi.

“BEDELİ DAR GELİRLİ ÖDÜYOR”

Türkiye ve dünyada ekonomik sıkıntı oldu mu bunun bedelini dar ve sabit gelirli çalışanların ödediğine işaret eden Atalay, bunun KKTC'de de böyle olduğu bilgilerinin kendisine iletildiğini ifade ederek, federasyonun Türkiye'deki çalışmalarını anlattı.

Türk-İş Genel Kurulu sırasında KKTC'den katılan konuklarla buradaki sorunları tartıştıklarını, konuştuklarını anlatan ve Türkiye'de yaşanan taşeron "belasının" burada da yaşanmaması için uyarıda bulunan Atalay, ucuz işçilik için taşerona başvurulduğunu ancak bunun bir "bela" olarak geri döndüğünü kaydetti.

Atalay, çalışan haklarında iki ülkede de geriye gidildiğini, çalışma yaşamına yönelik iyileştirmelerin yapılması gerektiğini anlatarak, KKTC'yi hiçbir zaman ayrı görmediklerini, sıkıntı ve problemleri birlikte sık sık tartıştıklarını, görüştüklerini ve işbirliklerinin süreceğini söyledi.

Hür-iş Genel Başkanı Latifoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a ziyaret anısına ipek kozası elişi plaket de takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.