1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK MALI SKANDALI
TÜRK MALI SKANDALI

TÜRK MALI SKANDALI

Rum Polisinin, dün çıkarılan kararnameyle, “Dromolakşa” (Mormenekşe) köyündeki Kıbrıs Türk malının önce özel bir şirkete, ardından Rum Telekomünikasyon Dairesi’nin (CYTA) satılmasıyla ilgili ortaya çıkan skandalda adı geçenlerin hesaplarını inceleyeceği h

A+A-

Rum Polisinin, dün çıkarılan kararnameyle, “Dromolakşa” (Mormenekşe) köyündeki Kıbrıs Türk malının önce özel bir şirkete, ardından Rum Telekomünikasyon Dairesi’nin (CYTA) satılmasıyla ilgili ortaya çıkan skandalda adı geçenlerin hesaplarını inceleyeceği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Hesapların Açılması İçin Kararname... CYTA’nın Mustafa’yla Olan İşine Karışanlar İçin” başlıklarıyla verdiği haberinde, Polisin dün, Cyta’nın Larnaka’daki Kıbrıs Türk toprağına yatırımıyla ilgili olaya adı karışan bir şahsın ve bu şahısla ilişkili olan şirketlerin hesaplarının incelenmesi için kararname elde ettiğini yazdı.

Kararnameyi, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un söz konusu taşınmaz malın satışı konusunda siyasi şahsiyetler de dahil birçok kişiye komisyon verildiğine dair şikayetlerini araştıran polis sorgu memurlarının, Lefkoşa Rum Mahkemesi’nden istendiğini aktaran gazete, bu hamleyle, sorgu memurlarının işadamı Haraalmbos Liotatis’in iddialarını kanıtlayan veriler saptama çabasıyla derinlere indiğini belirtti.

Gazete elde ettiği bilgilere göre çıkarılan kararnamenin, ne olaya adı karışan siyasi şahsiyetler, ne de CYTA Yönetim Kurulu Başkanıyla alakalı olduğunu kaydetti.

LİOTATİS YENİDEN “BOMBA” İFADE VERDİ

Öte yandan Fileleftheros gazetesi Mormenekşe’deki Kıbrıs Türk malının Wadnic Trading Ltd tarafından alınmasına müdahil olan Haralambos Liotatis’in, dün, Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili Araştırma Komitesi’ne yeniden ifade verdiğini ve bir kez daha ciddi suçlamalarda bulunduğunu yazdı.

Habere göre, Polis’e verdiği yazılı ifadedeki, Kıbrıs Türk malının satılması için bir siyasi parti, siyasi bir şahsiyet ve CYTA üst düzey yetkilisine komisyon verildiği yönündeki iddialarını yineleyen Liotatis, Wadnic Başkanı Nikos Lillis hesabına yaptığı transfer, verdiği banka çekleri ve nakit paralarla ilgili belgeler sundu.

Kıbrıs Türk malının sahibi Mustafa Mehmet Mustafa’yla nasıl tanıştığını anlatan Liotatis, 2006 yılında Mehmet’in pastanesine giderek, Rum tarafındaki malını satma amacıyla Rum tarafında kalması için kendisinden iş ve daire kiralamasını istediğini de savundu.

Mustafa’nın Rum tarafında kalmadığını tekrarlayan Liotatis, Lillis’in kendisinden yatırım için para istediğini de belirtti.

Politis gazetesi ise skandala adı karışan partinin AKEL olduğunu yazdı.

HAVAALANINA YAKIN OLDUĞU İÇİN İZİN VERİLDİ

Öte yandan Alithia gazetesi Araştırma Komitesi’ne ifade veren Rum Şehir Planlama Dairesi yetkililerinin, havaalanına yakın oluğu ve bölgenin ekonomik olarak kalkınacağı gerekçesiyle bahse konu mala (kullanım) izninin verildiğini söylediğini aktardı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.