1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Türk Olmaktan Nefret Ediyorum!
Türk Olmaktan Nefret Ediyorum!

Türk Olmaktan Nefret Ediyorum!

Teoman: "Türk olmaktan nefret ediyorum"

A+A-

Ünlü şarkıcı Teoman’dan yıllar önce gelen itiraf hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bir dergide yer alan yazısında Teoman, küçükken Türk olmaktan nefret ettiğini, bu olayın midesini bulandırdığını anlattı. Çocukluğunu anlattığı dergide bu itirafın yer alması şarkıcını hayranlarından büyük tepki topladı.

Şarkıcı Teoman, bir dergiye verdiği röportajda çocukluğunu anlatarak yaşadığı toplumla ilgili düşüncelerini ifade etti. 14 yaşında iken İsviçre’de teyzesine yaptığı ziyaret sırasında yaşadıklarını kaleme alan ünlü sanatçı, eniştesinin şu sözleri üzerine Türkiye’ye ve Türk kültürüne bakış açısının nasıl değiştiğini anlattı. “Ancak Lotto’yu tutturursam burada yaşayabilirsin”.


Bunun üzerine sanatçı, çok ses getirecek şu sözleri aktardı:

''Türkiye'den İstanbul'dan, Topkapı Garı'ndan, Türk Sanat Müziği'nden, türkülerden, tıklım tıklım otobüslere binerken başkalarının önüne geçmek için çabalamaktan, folklordan, futboldan, kuyruğa girmeyi bilmeyen insanlardan, çamurdan, mahallelerinden geçtiğimde sataşan çocuklardan, ter kokusundan, din ve turizm dersinden, sokak kapıları önündeki ayakkabılardan, maşrapadan, köylülerden, minibüs muavinlerinden, tığ işlerinden, gül suyu kokusundan, başörtüsünden, alaturka tuvaletten, seccadeden, elektrik ve su kesintilerinden, bağlama ve zurna sesinden, yemek yemekten, blok flütten, halay çekenlerden, göbek atanlardan, yemek kokan apartmanlardan, kalabalıktan, babasızlıktan, fakirlikten, sıskalığımdan, sevgilim olmamasından, utangaçlığımdan ve Türk olmaktan nefret ediyorum. Midemi bulandırıyor. Lottoyu kazanmalı ve burada kalmalıyım. İsviçreli olmalıyım! Burada Elvis gibi biri de olabilirim.”

TEOMAN KİMDİR?

20 Kasım İstanbul’un Tünel ilçesinde doğan Teoman, Türk Rock müzik sanatçısı ve aynı zamanda söz yazarı. Giresun’lu bir aileden olan sanatçı, ailenin tek çocuğudur. Avukat olan babası, Teoman iki buçuk yaşında iken vefat etmiş. Ataköy Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimi alan sanatçı, master’ını İstanbul Üniversitesi’nde kadın araştırmaları üzerinde yapmak istemiş ancak yaptığı “Çizgi Romanda Kasının Rolü” isimli projesi beğenilmeyince master eğitimi yarım kalmış. 30 Aralık 2012 yılında Ayşe KAYA ile evlenen sanatçı Mar 2015 tarihinde boşandı.

Şuan Türk Rock müziğinin en başarılı söz yazarı ve bestecilerinden biri olan Teoman, müzik kariyerine 1986 yılında Mirage isimli bir grupta vokal yaparak başlamış. Bir süre sonra bu gruptan ayrılan sanatçı, Mavi Sakal, Indians, Black Rose gibi çeşitli gruplarda yer aldı. Daha sonra ise müzik kariyerine solo çalışmaları ile devam eden sanatçı, 1996 yılında Roxy Müzik Yarışması’nda “Ne Ekmek Ne de Su” şarkısı ile en iyi besteci ödülünü, “Yollar” şarkısı ile de en iyi söz ödülünü aldı. Halen müzik kariyerine devam eden Teoman son olarak 2015 yılında “Eski Bir Rüya Uğruna” isimli albümünü piyasaya çıkardı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum