1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK-SEN, 59. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR
TÜRK-SEN, 59. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

TÜRK-SEN, 59. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), 59. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

A+A-

TÜRK-SEN CUMARTESİ ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNACAK

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), 59. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Türk-Sen, kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde cumartesi günü saat 10.00’da Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı'na çelenk sunacak ve ardından basın açıklaması yapacak.

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk-Sen’in, kuruluşundan günümüze kadar, hür ve demokratik düşünce yapısıyla, Kıbrıs Türk işçisinin ve Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinin sesi olmaya devam ettiğini belirtti.

UBP Hükümeti döneminde çalışanlara ve halka yapılan “dayatmaları” kınayarak, karşı durduklarını ve 28 Temmuz’daki Milletvekilliği seçimlerinde hesap sorarak ülkeyi yönetme yetkisini halkın UBP’den geri aldığını söyleyen Bıçaklı, ”Büyük umutlarla işbaşına getirilen yeni hükümet döneminde de ayni dayatmaların artarak devam ettiğini üzülerek görmekteyiz. Hükümete gelmeden önce, bizlerle birlikte ayni kulvarda kol kola mücadele içerisinde olanlar, ne acıdır ki hükümete geldikten sonra tavırlarının değiştiğini görmekteyiz” dedi.

Bıçaklı, hükümetin son olarak elektriğe, akaryakıta ve tüp gaza yaptığı  ve “okkalı” diye nitelediği zamların halkın alım gücünü yok ettiğini savunarak, ”Ayrıca elektrik kurumu ile telefon dairesinin özerk bir yapıya kavuşması hususunda hala sessiz kalmaları ve bu konuda ileri bir adım atmamaları bu hükümetin ne kadar içi boş vaatlerle Hükümete geldiğinin en büyük göstergesidir” diye konuştu.

Hükümet edenlerin, halkın görev verdiği gibi görevi geri almasını da gayet iyi bildiğini unutmaması gerektiğini kaydeden Bıçaklı, federasyonlarının, hükümet edenlerin seçimlerden önce çalışanlar ve halka vermiş olduğu vaatlerin yerine getirilmesi noktasında takipçisi olacağını ve gereken her türlü yasal mücadeleyi de vermeye davam edeceğini belirtti.

Bıçaklı, ayrıca, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla iki lider arasında sürdürülen görüşmeleri Türk-Sen olarak desteklediklerini de belirterek, “Temennimiz ve arzumuz; Kıbrıs’a adil, kalıcı ve yaşayabilir bir çözümle adamıza barışın gelmesidir” dedi.

Arslan Bıçaklı, Türk-Sen üyelerinin 59. Kuruluş yıldönümünü ile tüm çalışanların ve halkın yeni yılını da kutladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.