1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TÜRK-SEN ELEŞTİRDİ
TÜRK-SEN ELEŞTİRDİ

TÜRK-SEN ELEŞTİRDİ

TÜRK-SEN, TELEKOMÜNİKASYON DAİRESİ İÇİN YAPILACAK BİNANIN BAŞKA DAİREYE VERİLMEYE ÇALIŞILMASINI ELEŞTİRDİ

A+A-

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkan Vekili Tuluy Kalyoncu, "Telekomünikasyon Dairesi’nin taşınması amacıyla Lefkoşa’da şu anki dairenin tam karşısına başlatılan ve halen karkas aşamasında olan binanın, başka bir dairenin kullanımına verilmeye çalışılmasının asla kabul edilemeyeceğini" belirtti.

Kalyoncu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Sibel Siber başkanlığında kurulan hükümete “Ulusal Birlik Partisi tarafından devletin üst kademe yönetimine atanan yöneticilerin muhtemel tuzaklarına düşülmemesi” konusunda çağrıda bulundu.

Koalisyon hükümetini oluşturan partilerin, başta Telekomünikasyon Dairesi ve KIB-TEK olmak üzere devlet kurumlarının özelleştirilmesine, bunların yerine özel tekeller oluşturulmasına karşı olduklarıyla ilgili yetkili ağızlardan birçok kez kamuoyuna yapılmış açıklamaları bulunduğunu anımsatan Kalyoncu, şöyle devam etti:

“UBP hükümeti, yatırım yapmayarak özelleştirilmesi için adımlar attığı yetmezmiş gibi şimdi de giderayak görevdeki müsteşarları vasıtasıyla Telekomünikasyon Dairesi’nin ve vermekte olduğu hizmetlerin geliştirilebilmesinin önünü de tıkamak istemektedir.

Sibel Siber ve hükümetini, UBP’nin bu ve benzeri tuzaklarına düşülmemesi konusunda bir kez daha uyarırken, hükümetten bu konuda açıklama beklediğimizin bilinmesini isteriz. Son olarak, nereden gelirse gelsin kamu hizmeti gören toplumsal varlıklarımızın özelleştirilmesi girişimlerine karşı, Türk-Sen’in bir bütün olarak ve meşru her yolla direneceğini bu vesile ile yeniden hatırlatırız.”

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.