1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK-SEN: “SABRIMIZ TAŞMAKTADIR”
TÜRK-SEN: “SABRIMIZ TAŞMAKTADIR”

TÜRK-SEN: “SABRIMIZ TAŞMAKTADIR”

Türk-Sen, sivil havacılıkta sorunlar yaşandığını, CAS çalışanlarının kapı önüne konmak istendiğini,

A+A-

Türk-Sen, sivil havacılıkta sorunlar yaşandığını, CAS çalışanlarının kapı önüne konmak istendiğini, Telekomünikasyon Dairesi ve Kıb-Tek’te özerklikle ilgili herhangi bir adım atılmadığını savunarak, bunlardan dolayı sabırlarının taşmakta olduğunu kaydetti ve “CTP-BG ile DP-UG Hükümeti’ni uyarıyoruz” dedi.

Türk-Sen Genel Başkan Vekili Tuluy Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları ileri sürdü:

“Son olarak hayati derecede önemli bir görev yürüten hava trafik kontrolörlerinin, çalışma koşullarıyla ilgili olarak Sendikamızın ortaya koyduğu çözüm önerilerine rağmen, Daire Müdürünün, sorunları çözüp daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratacağı yerde, Sendikamızı yok farz ederek çalışanları baskı ve tehditle sindirme yolunu seçmiş olması nedeniyle, sendikamızın bugün uygulamaya koyacağını açıkladığı 24 saatlik uyarı grevi de yine CTP-BG – DP-UG Hükümeti tarafından 60 gün süreyle ertelenmiştir.”

Bakanlar Kurulu’nun yasa dışı bir şekilde, Anayasal güvence altında olan grev hakkını kullanılmaz hale getirdiğini iddia eden Kalyoncu, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS)’nin Bakanlar Kurulu’nun bu kararı karşısında bir kez daha sorumluluk bilinci ile karara uyacaklarını açıkladığını ifade etti. Kalyoncu şöyle devam etti:

“TÜRK-SEN’in gücünü sınamak isteyen UBP Hükümeti, elektrik ve telekomünikasyondaki grevler ile boyunun ölçüsünü almıştı. Yasa dışı ve yasakçı bir anlayışla grevleri yasaklamanın bir sonuç vermediği yakın geçmişte görülmüş olması gerekir.

Sabrımızın bir sınırı vardır!  Umarız Hükümet edenler, gerekli mesajı alır ve tüm bu sorunların çözümü ile ilgili somut adımları zaman kaybetmeden atar. Aksi takdirde TÜRK-SEN kendisine bağlı sendikalar ile birlikte meşru her yolla mücadelesini yükseltecektir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.