1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. TÜRK-SEN’İN ITUC-PERC VE ETUC İLE ORTAK DÜZENLEDİĞİ SEMİNER
TÜRK-SEN’İN ITUC-PERC VE ETUC İLE ORTAK DÜZENLEDİĞİ SEMİNER

TÜRK-SEN’İN ITUC-PERC VE ETUC İLE ORTAK DÜZENLEDİĞİ SEMİNER

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Türk-Sen), Dünya Sendikalar Konfederasyonu PAN Avrupa Bölgesi Konseyi (ITUC-PERC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) ile ortak düzenlediği seminerin ikincisi bugün Girne’de gerçekleşti.

A+A-

SEMİNERDE “CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE POLİTİKALARIYLA İLGİLİ YAPILARIN GÜÇLENDİRİLMESİ” ELE ALINDI 

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Türk-Sen), Dünya Sendikalar Konfederasyonu PAN Avrupa Bölgesi Konseyi (ITUC-PERC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC)  ile ortak düzenlediği seminerin ikincisi bugün Girne’de gerçekleşti.

“Cinsiyet Eşitliği ve Politikalarıyla ilgili Yapıların Güçlendirilmesi” konu başlığı adı altında  Dome Otel’de yapılan seminer, Türk-Sen’e bağlı El-Sen, Tel-Sen ve Hava-Sen sendikalarında örgütlü kadın üyelere yönelik düzenlendi.

Seminer, Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Seminerde daha sonra sunumlara geçildi.

İlk sunumu Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı; ‘Türk-Sen’in Mücadele Tarihi’ konusunda yaptı. Bunu Eğitmen Faika Deniz Paşa’nın; ‘Kadının İnsan Hakları ve Kamusal Alanda Örgütlülüğü’ konusunda yaptığı sunum izledi.

Seminer sunumların ardından katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, el-sen Başkanı Çağlayan Cesurer, Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, Hava –Sen Başkanı Buran Atakan ve sendika üyeleri katıldığı seminerde, Avrupa ve tüm dünyada kadınların hak ve sorunları yanında örgütlenme, işyerlerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

BIÇAKLI

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı konuşmada bugün ITUC-PERC ile ETUC ile birlikte düzenledikleri ortak seminerlerin ikincisini bugün Türk-Sen’a bağlı sendikalarda örgütlü kadınlara yönelik düzenlediklerini belirterek, seminerde kadınların dünyadaki yeri, kadın hakları işyerlerindeki sorunları ve çözüm önerilerini irdeleneceğini kaydetti.

Kadın üyelerin seminerde alacakları eğitimi işyeri ile komşularıyla paylaşmalarını isteyen Bıçaklı, Kıbrıs Türkü’nü yakın gelecekte kötü günlerin beklediğini ifade etti

Kıbrıs Türk halkının KTHY’de yaşanan olaydan büyük dersler çıkarması gerektiğini belirten Bıçkalı, toplum malı satılarak tekelleşme yaratıldığını iddia ederek, bunun faturasının halka çıkarıldığını vurguladı.

“Ülkede yapılan uygulamalar raslantı değil, bilerek isteyerek bir planın parçasıdır. Bir işyerini bilerek ve isteyerek önce ekonomik sıkıntıya sokarlar ondan sonra ‘battı, napalım? Satalım kurtulalım’ noktasına getirirler” diyen Bıçaklı, Telekominikasyon Dairesi ile Kıb-Tek’te ve geçmişte ETİ’de bunların yaşandığına dikkat çekti.

Arslan Bıçaklı ülkede ileriki günlerde  büyük sıkıntılar yaşanabileceğine de işaret ederek, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin birlikte hareket etmesini istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.