1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK SİNEMASININ TEHLİKE SAÇTIĞI İDDİASI
TÜRK SİNEMASININ TEHLİKE SAÇTIĞI İDDİASI

TÜRK SİNEMASININ TEHLİKE SAÇTIĞI İDDİASI

Türk sinema binasının etrafa tehlike saçtığı iddiası;

A+A-

Larnaka’da Kıbrıs Türk mahallesindeki eski Türk sinema binasının etrafa tehlike saçtığı iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi “Türk Mahallesindeki Sinema Tehlikeli... Bazıları Bakımının Yapılmasını İstiyor, Bazıları Hiçbir Fikirlerinin Olmadığını Söylüyor... Bölge Sakinleri Yıkılmasını ve Yerine Park Yeri Yapılmasını İstiyor” başlık ve spotlarıyla verdiği ve fotoğraflarla desteklediği haberinde, Larnaka’da Kıbrıs Türk mahallesinin merkezindeki eski Türk sinemasının, mimari bir değeri bulunmayan ve derhal yıkılması gereken tehlikeli ve uygunsuz bir bina olduğunu savundu.

Edindiği bilgilere göre Larnaka Belediyesi’nin binayı yıkmak için, Larnaka Kaymakamlığının, oraya inşa malzemesi ve teçhizatlarını depolayan Kıbrıs Türk Malları Onarım Dairesi deposuna yer bulmasını beklediğini kaydeden gazete, saptadığı üzere bölge sakinlerinin bunu sabırsızlıkla beklediğini yazdı.

Gazete binanın ve yanındaki yazlık sinemanın şimdilerde kemirgenlerin üreme alanı ve pislik yuvası olduğunu ifade eden gazete, Larnaka’daki “Poseidon” örgütü ve bölge sakinlerinin, söz konusu binanın bakımının yapılabileceğini düşünenlerin, muhtemelen burayı hiç ziyaret etmediğini, buyarı ziyaret ettikleri taktirde kendileriyle aynı fikri paylaşacaklarını söylediğini aktardı.

Bölge sakinlerine göre eski Kıbrıs Türk sinemasının yıkılması ve alanın temizlenmesinin, Larnaka’nın eski “Türk mahallesini” büyük bir kirlilik yuvasından kurtaracağını yazan gazete, buna paralel olarak gerek bölge sakinleri, gerekse Piyale Paşa sahil yolu ziyaretçilerinin kullanabileceği onlarca (100 kadar) araç için park yeri yaratılacağını belirtti.

Gazete böylece Piyale Paşa inşa çalışmalarıyla ortaya çıkan park sorununun da çözülmüş olacağına dikkat çekti.

Gazete ayrıca sinemanın bulunduğu noktada, 1974 yılından bu yana, bir Kıbrıslı Türk’e, belki de sinemanın sahibine ait İngiliz yapımı massey-ferguson marka eski bir traktörün bulunduğunu yazdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.