1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRK TARAFI ANLAŞMA OLABİLMESİNİ ARZU EDERKEN SİLAHLANAN GÜNEY KIBRIS’I ANLAYABİLME MÜMKÜN DEĞİL”
“TÜRK TARAFI ANLAŞMA OLABİLMESİNİ ARZU EDERKEN SİLAHLANAN GÜNEY KIBRIS’I ANLAYABİLME MÜMKÜN  DEĞİL”

“TÜRK TARAFI ANLAŞMA OLABİLMESİNİ ARZU EDERKEN SİLAHLANAN GÜNEY KIBRIS’I ANLAYABİLME MÜMKÜN DEĞİL”

Girne Belediyesi ile Ozanköy Muhtarlığı’nın, Ozanköy’ün turistik tanıtımına katkı yapma, harup üretiminin devamını sağlama ve pekmez tüketimini teşvik etme amacıyla düzenlediği Ozanköy Pekmez Festivali başladı.

A+A-

Girne Belediyesi ile Ozanköy Muhtarlığı’nın, Ozanköy’ün turistik tanıtımına katkı yapma, harup üretiminin devamını sağlama ve pekmez tüketimini teşvik etme amacıyla düzenlediği Ozanköy Pekmez Festivali başladı.

5.’si gerçekleştirilen festival, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ve Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun’un açılış konuşmalarıyla açıldı.

Festival açılışına, Meclis Başkan Vekili Ergün Serdaroğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Salih Dayıoğlu ile Girne Kaymakamı Gürkan Kara da katıldı.

Festivalde harup şırası içilerek köy meydanında kurulan stantlar gezildi.

Birçok kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak Ozanköy Pekmez Festivali, yarın saat 21:00’de köy meydanında Aşka Özlem’in vereceği final konseriyle sona erecek.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptığı konuşmada,  harup ile pekmez üretimi ile tanınan Ozanköy’de böylesi bir festival düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirterek, bunu organize eden belediye, muhtarlık, kulüp ve köy komitesi üyelerini kutladı.

Ülke geneli düzenlenmekte olan festivallerin insanları bir araya getirmesi, kaynaştırması,  üretilen ürünlerin pazar bulmasını sağlaması, ülke ile yörenin turistik tanıtımı yapması yanında ülke ekonomisine katkılarda bulunması açısından önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkelerin simgesi halinde olan bu organizasyonların kültürlerin gelenek ve göreneklerinin yaşatılması ve devletin varlığını sürdürebilmesi için gerekli olduğunu kaydetti.

Konuşmasında Ekim ayında başlaması beklenen müzakere sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türk tarafının Kıbrıs’ta kalıcı bir anlaşma olabilmesini arzu ederken,  bu süreçte silahlanarak güç gösterisi içerisine giren Güney Kıbrıs’ı anlayabilmenin mümkün  olmadığına dikkat çekti.

Türk tarafının Güney Kıbrıs’a masaya oturması yönünde şubat ayından beri çağrılarda bulunduğunu da anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu çağrıyı bugün bir kez daha tekrarlamakta olduklarını söyledi.

AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ise, ülke tarihi, kültürü, geleneği ve toplumsal yaşamda önemli yeri olan unutulmaya yüz tutmuş değerleri yaşatma ve gelecek nesillere aktarma yönünde düzenlemekte oldukları Ozanköy Pekmez Festivali’nin 5.’sini düzenlemenin   mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Girne Belediyesi’nin Ozanköy Muhtarlığı ile birlikte düzenlediği festivalin adı Ozanköy ile özdeşleşen harup pekmezi ve yan ürünlerinin köyün gelenek ve göreneklerini yaşatılması için önemli olduğunu ifade eden Aygın, düzenlenen festivalin bu amaca hizmet ettiğini kaydetti.

Aygın, festivalin gerçekleşmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

UZUN

Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun da konuşmasında, harup ile pekmezin,  Ozanköy’ün simgesi olduğunu ifade ederek, köy tanıtımı yanında kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlayan festivalin gerçekleşmesine katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.