1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TÜRK TARAFI BİRLEŞİK BİR KIBRIS'IN BAĞIMSIZLIĞINI ETKİLEYECEK HÜKÜMLERDE ISRAR ETMEMELİ"
"TÜRK TARAFI BİRLEŞİK BİR KIBRIS'IN BAĞIMSIZLIĞINI ETKİLEYECEK HÜKÜMLERDE ISRAR ETMEMELİ"

"TÜRK TARAFI BİRLEŞİK BİR KIBRIS'IN BAĞIMSIZLIĞINI ETKİLEYECEK HÜKÜMLERDE ISRAR ETMEMELİ"

Nikos Anastasiadis: Türk tarafı birleşik bir Kıbrıs’ın bağımsızlık ve egemenliğini etkileyecek hükümlerde ısrar etmemelidir 

A+A-

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis: Türk tarafı birleşik bir Kıbrıs’ın bağımsızlık ve egemenliğini etkileyecek hükümlerde ısrar etmemelidir 

Nikos Anastasiadis, Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin birleşik bir Kıbrıs’ın bağımsızlık ve egemenliğini olumsuz etkileyecek hükümlerde ısrar etmemeleri gerektiğini vurguladı.
 
Salı günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Danimarka Krallığının Atina’da ikamet eden Kıbrıs yeni Büyükelçisi Klavs A. Holm’un güven mektubunu kabul eden Cumhurbaşkanı Anastasiades,kendilerinin kapsamlı yazılı öneriler sunduklarını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı, adadaki mevcut durum ve Genel Sekreterin girişimleri hakkında bilgi verdi.
 
Danimarka Büyükelçisi de Kıbrıs sorunuyla ilgili konuşmasında, geçen yıllar içerisinde Kıbrıs’ın bölünmesinin tüm Kıbrıslılar, bölgedeki istikrar ve işbirliği için olumsuz sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti.
 
Ülkesinin BM gözetiminde Kıbrıs sorununa uluslararası hukuk çerçevesinde, BM Anlaşması çizgisinde ve ilgili BM kararlarıyla bir çözüm bulunmasını desteklediğini kaydeden Büyükelçi, “Yeniden birleşmeye giden yol uzun ve tamamlanması kolay değildir. Ancak biz Kıbrıs’taki güçlü istek, yetenek ve cesaretin sonunda üstün geleceğine, gelecek nesiller için yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’ın refah ve istikrar getireceğine inanmaktayız” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.