1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK TARAFI SAMİMİ BİR ANLAŞMA İSTEĞİYLE MÜZAKERELERE BAŞLADI
TÜRK TARAFI SAMİMİ BİR ANLAŞMA İSTEĞİYLE MÜZAKERELERE BAŞLADI

TÜRK TARAFI SAMİMİ BİR ANLAŞMA İSTEĞİYLE MÜZAKERELERE BAŞLADI

“Ben KKTC Cumhurbaşkanı olarak müzakerelere katılıyorum ancak BM nezdinde iki halkın liderleri olarak müzakere masasındayız”

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk tarafının samimi bir anlaşma isteğiyle müzakerelere başladığını ve o şekilde devam etmeye kararlı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Koruma Derneği heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Dernek Başkanı Nejat Kocaismail, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun müzakere sürecinde zorlu bir görev yürüttüğünü belirterek, desteklerini yineledi.

Süreçte basında çıkan haberlerin  ve halk arasındaki söylemlerin kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Kocaismail, süreçle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak istediklerini ifade etti.

Kocaismail, KKTC’yi korumak için kurulmuş bir dernek olarak, KKTC’nin nelere mal olduğunu bilerek bunu yitirmek istemediklerini belirtti.

Kocaismail, yapılacak antlaşmada KKTC isminin kurucu devlet olarak yer alıp almayacağını, imza atacak kişinin hangi sıfatı ve makamı kullanacağını önemsediklerini vurguladı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, müzakere sürecinin yeni başladığını anımsatarak liderlerin 1 müzakerecilerin de sadece 4 kez bir araya geldiğini henüz yolun başında bulunduklarını söyledi.

Herkes gibi kendisinin de halkının menfaatlerini düşünerek adım attığını ifade eden Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği iki bölgeliliğin ve iki halklılığın istismar edilmeyeceği bir anlaşma isteğiyle müzakereleri sürdüreceğini belirtti.

Karşı tarafın da aynı amaçlarla müzakerelere katıldığını ifade eden Eroğlu, “Ben KKTC Cumhurbaşkanı olarak müzakerelere katılıyorum ancak BM nezdinde iki halkın liderleri olarak müzakere masasındayız” dedi.

Eroğlu, imza aşamasına gelindiğinde imzayı kendisinin atacağını ve kendisinin kim olduğunu da herkesin bildiğini bu nedenle endişeye gerek olmadığını söyledi.

Müzakerelerin başlamasından önce 4 kusur ay ortak metin için zaman harcandığını sonrasında da yarın anlaşma oluyormuş imajının çizilmesinin bazı tartışmalara sebep olduğunu kaydederek, “Herhalde 1-2 ay içinde takdir edersiniz ki anlaşma olmaz” dedi.

Eroğlu, niyetlerinin halklara kabul ettirebilecekleri bir anlaşmaya en kısa sürede ulaşmak olduğunu ifade ederek, antlaşmanın kaç ayda yapılabileceğinin sadece Kıbrıslı Türklerle alakalı olmadığını, karşı tarafın da ortaya koyacağı iradeye bağlı olduğunu vurguladı.

Türk tarafının samimi bir anlaşma isteğiyle müzakerelere başladığını ve o şekilde devam etmeye kararlı olduklarını kaydeden Eroğlu, “Karşı taraf da aynı samimi tavırda olursa anlaşma yapmak kolay olur” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.