1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK TEMİNATA BAĞLANDI RUM CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
TÜRK TEMİNATA BAĞLANDI RUM CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

TÜRK TEMİNATA BAĞLANDI RUM CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Türk teminata bağlandı Rum cezaevine gönderildi

A+A-

Metehan Kara Giriş Kapısı’nda hafta sonu yapılan kontrollerde en tehlikeli uyuşturuculardan olan Metamfetamin ile yakalanan iki kişi aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Devrim DEMİR

Alınan bilgi üzerine hafta sonu Metehan Kara Giriş Kapısı’nda Çağın Kazımoğlu’nun yönetimindeki NU 928 plakalı araçta arama yapan polis, sürücü koltuğu altında yarım gram Metamfetamin, yine içinde Metamfetamin uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan pipo ele geçirdi.

Soruşturmayı genişleten polis, zanlı Kazımoğlu’nun aracında yolcu olarak bulunan Rum vatandaşı Pavlos Penegkaris’in tasarrufunda ise cam şişe içinde 120 cc’lik içinde uyuşturucu olduğu düşünülen sıvı madde ele geçirildi.

Mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde alınan 2’şer günlük tutukluluk süreleri dolan zanlılar, teminat talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad, zanlı Çağın Kazımoğlu’nun yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 5 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 30 Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Kürşad, zanlı Pavlos Penegkaris’in davaları görüşülünceye kadar 20 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlıların 27 Ağustos tarihinde Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapmak isterken yakalandıklarını anlattı.

Zanlıların tasarrufunda ve zanlı Çağın Kazımoğlu’nun kullanımındaki NU 928 plakalı araçta Metamfetamin ele geçirildiğini kaydeden Ramiz, yapılan sorgulamada zanlıların söz konusu uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye birlikte anlaşarak getirdiklerini itiraf ettiklerini söyledi.

Ramiz, ayrıca zanlıların söz konusu uyuşturucu maddeyi aynı gün Kazımoğlu’nun evinde içtiklerini, yine Güney’e geçip alarak geri geldikleri esnada yakalandıklarını kaydetti.

Soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Ramiz, zanlıların yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.