1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK TURAN KURULTAYI’NA KATILDI
TÜRK TURAN KURULTAYI’NA KATILDI

TÜRK TURAN KURULTAYI’NA KATILDI

TÜRK TURAN KURULTAYI’NA KATILDI

A+A-

Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Macaristan’da düzenlenen Macar Hun Türk Turan Kurultayı’na katıldı.

Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Aldemir yaptığı yazılı açıklamada, Macaristan Parlamentosu, Macaristan Hükümeti ve Macar Turan Vakfı tarafından Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de ve Burgaç kasabasında yer alan Kurultaya 27 ülkeden örgüt temsilcilerinin katıldığını belirtti.

ccc-001.jpg

Merkez Başkanı Mehmet Aldemir temasları çerçevesinde Genel Sekreter Gökhan Güler ile birlikte,  Macaristan Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona ile görüştüklerini ve Parti Genel Başkanı’nı KKTC’ye davet ettiklerini kaydetti.

pppp-001.jpg

Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi heyetine, Kurultaya katılan tüm heyetlere tanınan imkanların tanındığını belirten Aldemir, açılış töreni kapsamında yer alan geçiş seremonisinde KKTC bayrağının da at üzerinde gezdirildiğini ifade etti.

ssss-001.jpg

Kültür Dairesinden müzisyen İlker Reşat, Sevay İrfan ve Coygun Turgut’un konserler verdiğini, Macarca ve İngilizce hazırlanmış broşür, dergi, kitap, harita ve CD dağıtıldığını anlatan Aldemir, “Rum-Yunan ikilisinin tüm engelleme girişimlerine rağmen KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak ülkemiz adına beklenen olumlu sonuçlar elde edilmiştir” dedi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.