1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK VE RUM ÖĞRETMEN SENDİKALARI ARA BÖLGEDE
TÜRK VE RUM ÖĞRETMEN SENDİKALARI ARA BÖLGEDE

TÜRK VE RUM ÖĞRETMEN SENDİKALARI ARA BÖLGEDE

Kıbrıs Türk ve Rum öğretmen sendikaları iki toplumlu, ortak faaliyetler düzenleme kararı aldı;

A+A-

 

İLK ETKİNLİK CUMA GÜNÜ

Kıbrıs Türk ve Rum öğretmen sendikaları iki toplumlu, ortak faaliyetler düzenleme kararı aldı. Sendikalar bu çerçevede faaliyet başlangıcı olarak Tüm Kıbrıs Sendikal Forumu ile birlikte 26 Haziran Cuma günü saat 10.00'da “Kamusal Eğitim ve Sağlık” temalı ortak konferans düzenliyor.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş’in yaptığı yazılı açıklamaya göre, Kıbrıs Türk ve Rum öğretmen sendikaları, ara bölgede buluşarak 2015-2016 eğitim öğretim yılında iki toplumlu ortak etkinlik önerilerini tartıştı.

Toplantıda eğitimsel faaliyetler kültürel ve sportif faaliyetler, sendikal ve siyasi faaliyetler ana başlıklarında çeşitli konular ele alındı.

Öğretmen sendikaları ortak faaliyet başlangıcı olarak Tüm Kıbrıs Sendikal Forumu ile birlikte 26 Haziran Cuma günü saat 10.00'da Lefkoşa’nın güneyindeki OELMEK merkez binasında “Kamusal Eğitim ve Sağlık” temalı ortak konferans düzenleyecek.

Dev-İş ve PEO/İNEK'in projesinin beşinci ayağı kapsamında Tüm Kıbrıs Sendikal Forumu’nun (All Cyprus Trade Unions Forum) KTAMS, PASYDY, DEVİŞ, PEO, TÜRKSEN ve SEK'in ve KTÖS, POED, KTOEÖS, OLTEK, DAÜSEN ve OELMEK'in organize ettiği “Kamusal Eğitim ve Sağlık Konferansı” gerçekleştirilecek.

Konferansta açılışı OELMEK’ten Sotiris Papamoiseos, açılış sunumunu ise ETUCE Eğitim Politikası Koordinatörü Agnes Roman ve ETUCE Genel Sekreteri Martin Romer yapacak. Eğitime erişim bölümünde KTÖS Başkanı Semen Saygun ve OLTEK konferansa başkanlık ederken, konuşmacı olarak KTOEÖS’ten Ahmet Billuroğlu ve POED’den Constantinos Constantinou katılacak.

Sağlık Hizmetlerine Erişim konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün Kıdemli Strateji Danışman Ian Pett, Sağlık Sigortası Uzmanı Thomas Antoniou konuşma yapacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.