1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK YATIRIMCIDAN GÜNEY KIBRIS’A İLGİ
TÜRK YATIRIMCIDAN GÜNEY KIBRIS’A İLGİ

TÜRK YATIRIMCIDAN GÜNEY KIBRIS’A İLGİ

Bir Türk yatırımcının Güney Kıbrıs’ta yatırım firması kurma yönünde Rum makamlarına başvuruda bulunduğu...

A+A-

 

Bir Türk yatırımcının Güney Kıbrıs’ta yatırım firması kurma yönünde Rum makamlarına başvuruda bulunduğu ileri sürüldü.

Simerini gazetesine göre Rum Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dimitra Kaloyiru, söz konusu yatırımcının Türk asıllı olduğunu ancak şirketinin İngiltere kayıtlı bulunduğunu belirtti.

Yatırımcının aylar önce Güney Kıbrıs’ta yatırım hizmetleri sunan firma kurma amacıyla izin başvurusunda bulunduğunu söyleyen Kaloyiru, altı ay önce Türkiye’nin yetkili denetim birimine başvuruda bulunarak yatırımcı hakkında bilgi istediklerini belirtti.

İlgilendiği yatırımların ne olduğu, hatalı bir davranışının olup olmadığı, herhangi bir meseleden dolayı denetim biriminin bu şirketle meşgul olup olmadığı gibi konularda bilgiler istediklerini, yani böyle bir izin vermeden önce bilmeleri gerekenleri sorduklarını söyleyen Kaloyiru, Türkiye Sermaye Piyasası Kurulu’nun başvurularına yanıt vermediğini iddia etti.

Siyasi sebeplerden ötürü mü yanıt verilmediği sorusu karşısında Kaloyiru, bunun ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, bu koşullar altında Türk yatırımcıya izin vermenin zor olduğunu söyledi.

Kaloyiru, meseleyi Rum Dışişleri Bakanlığı’yla birlikte ele aldıklarını da belirtti.

YATIRIM FONLARI İÇİN TEŞVİK

Öte yandan Fileleftheros gazetesi yatırım fonlarının cezbedilmesi için yeni vergi teşviklerinin hazırlanmakta olduğunu belirterek, bu yönde potansiyel olarak 1 milyar Euro’dan fazla sermayeye sahip olacak on alternatif yatırım fonu yöneticisine izinler verildiğini, sekiz başvurunun da askıda olduğunu belirtti.

Habere göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis de, Güney Kıbrıs’ın dünya yatırım fonları haritasına girmek için tüm önkoşulları yerine getirdiğini, rekabetçi, güvenilir bir merkez haline geldiğini söylediler.

KALKINMA MÜSTEŞARLIĞI

Alithia gazetesi ise Anastasiadis’in, Kalkınma Müsteşarlığı oluşturma yönünde planları olduğunu belirterek, yatırımlarda bürokrasi kabusunu önemli derecede sınırlandırmayı arzuladıklarını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.