1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. TURKCELL’İN “GELECEĞİ YAZANLAR” PROJESİ KKTC’DE
TURKCELL’İN “GELECEĞİ YAZANLAR” PROJESİ KKTC’DE

TURKCELL’İN “GELECEĞİ YAZANLAR” PROJESİ KKTC’DE

Turkcell, genç nüfusun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesinin hedeflendiği "Geleceği Yazanlar" projesini KKTC’de başlatacağını açıkladı.

A+A-

KARAATMACA: “’KUZEY KIBRIS MOBİL YAZILIM SEFERBERLİĞİ’ BAŞLATTIK”

Turkcell, genç nüfusun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesinin hedeflendiği "Geleceği Yazanlar" projesini KKTC’de başlatacağını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, projeyi tanıtım amacıyla Lefkoşa Merit Otel’de  bugün  basın toplantısı düzenledi. Karaatmaca basın toplantısında yaptığı konuşmada, ‘Kuzey Kıbrıs Mobil Yazılım Seferberliği’ başlattıklarını söyledi. Mobil yazılım ve uygulama alanında gençleri ‘geleceği yazmaya’ çağırdıklarını kaydeden Karaatmaca, Üniversitelerin 'mobil yazılım' açısından ciddi bir potansiyel içerdiğine inandıklarını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, Karaatmaca,  konuşmasında bilişimde yeni bir dönemin başladığını vurgulayarak, “Şu anda dünyada 6 milyar civarında cihaz var, bu rakamın yeni senede 7,3 milyara yaklaşması bekleniyor.  Bu cihazların şu anda 1,1 milyarı akıllı telefon, 2015’te akıllı cihazda tahmin edilen kullanıcı sayısı 2,2 milyar”  dedi.

Akıllı telefon ve tabletlerin artık ‘başrol’ oyuncusu olduğunu, bilişimde ‘mobil cihazlar’ın yükselen platform ve trend olarak öne çıktığını anlatan Karaatmaca, “KKTC’de akıllı cihaz penetrasyonu yüzde 39 olarak dikkat çekiyor. Bu oran Avrupa’ya yakındır ve hedef yüzde 50 ile Avrupa seviyesine ulaşmaktır” şeklinde konuştu.

Karaatmaca, proje kapsamında, Geleceği Yazanlar Platformu’na 7 ay gibi kısa bir sürede Türkiye başta olmak üzere, Kanada, Meksika, Güney Afrika, Çin ve Norveç gibi 40 farklı ülkeden 19 bini aşkın kişi üye olduğunu da vurguladı..

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.