1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKEŞ BOĞAZ ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
TÜRKEŞ BOĞAZ ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

TÜRKEŞ BOĞAZ ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş;

A+A-

 

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerinin ardından Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti.

Saat 11:00’de gerçekleşen ziyarette şehitliğe çelenk koyup saygı duruşunda bulunan Türkeş daha sonra şehitlik özel defterini imzaladı.

Ziyaret, şehitliğin gezilmesinin ardından sona erdi.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş’in şehitliği ziyaretinde kendisine Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile GKK Tümgeneral Erhan Uzun eşlik etti.

Türkeş Boğaz Şehitliği’nin ardından KTBK Komutanlığını da ziyaret etti.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş Boğaz Şehitliği özel defterine şunları yazdı:

“Büyük Türk Ulusu’nun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının varlık, bağımsızlık ve güvenliği için canlarınızı düşünmeden feda ederek mukaddes şahadet mertebesine eriştiniz. Zor şartlarda verilen kutsal mücadele sonucunda Kıbrıslı Türk kardeşlerimiz bugünkü topraklar üzerinde güven içinde yaşamlarını sürdürmektedir. Eşsiz kahramanlıklarınız şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman koruyacak, tüm milletimizce ebediyete kadar hatırlanacaktır. Bu vesileyle vatan toprağını canından üstün tutan siz aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.